Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αγώνες θα πάρουν απάντηση

Για την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου και την τρομοκρατική ενέργεια της βιομηχανίας ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: "Η επίθεση του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας και του αντικομμουνισμού, που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να περάσει. Θα βρουν απέναντί τους ένα ισχυρό, ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να παρουσιάσουν τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης σαν "βεντέτα", ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο ΠΑΣΟΚ. Ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τον "κομμουνιστικό κίνδυνο", "ανακαλύπτουν" πίσω από τους λαϊκούς αγώνες τον "κομμουνιστικό δάκτυλο", προσπαθούν να υψώσουν τείχη ανάμεσα στους εργαζόμενους και το λαό. Με την προβοκατόρικη σύλληψη του γραμματέα του ΝΣ Αχαϊας της ΚΝΕ, προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν το αντικομμουνιστικό τους παραλήρημα και την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ. Να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα σοβαρά προβλήματα και τις επιπτώσεις, που δημιουργεί η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Να συγκαλύψουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, που υλοποιεί τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την οποία έχουν καταδικάσει σε μακροχρόνια ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση χιλιάδες ανέργους και εργαζόμενους της Πάτρας. Να συγκαλύψουν τις επιπτώσεις από τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να υλοποιήσουν, από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Στην Πάτρα της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της παραγωγικής ερήμου, δεν μπορούν οι υπάλληλοι των Βρυξελλών και της ολιγαρχίας να προκαλούν το λαό. Ο σκοπός της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια να βρουν συμμέτοχους στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους άλλους φορείς. Να συστρατεύσουν το μηχανισμό στην αντιλαϊκή επέλαση.

Θα πάρουν απάντηση στους αγώνες ενάντια στα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, στο γιορτασμό της Ενωτικής Ταξικής Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική, παλεύουν για το δυνάμωμα των αγώνων.

Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της ενότητας και της συσπείρωσης των εργαζομένων, στην ανάπτυξη νέων μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, στην οικοδόμηση ενός ισχυρού αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης, που θα σαρώσει το αντιλαϊκό οικοδόμημα που στήνουν κυβέρνηση - βιομήχανοι - ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ