Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές

Ανακοίνωση - καταγγελία προς τη νεολαία και το λαό για το κύμα τρομοκρατίας σε βάρος στελεχών και μελών της ΚΝΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε χτες το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ, για το κύμα τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τον τελευταίο καιρό οι μηχανισμοί της κυβέρνησης σε βάρος στελεχών και μελών της Οργάνωσης. Στην ανακοίνωση - καταγγελία προς τη νεολαία και το λαό αναφέρει τα εξής:

"Ενώ νωπή στη μνήμη μας είναι ακόμα η απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ και οι συλλήψεις δεκάδων μελών της ΚΝΕ που επέστρεφαν από την πορεία του Πολυτεχνείου, πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, στελέχη και μέλη της ΚΝΕ σύρονται στα δικαστήρια για τη δράση που ανέπτυξαν στο μαθητικό κίνημα και στις εκλογές υπέρ του ΚΚΕ.

Την προηγούμενη βδομάδα (Τρίτη 1 Απρίλη) αστυνομικός βρίζει, απειλεί και επιτίθεται με το όπλο στο χέρι κατά μελών της Οργάνωσής μας στο κέντρο της Αθήνας, που αφισοκολλούσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Αλβανία.

Αποκορύφωμα της τρομοκρατικής επίθεσης αποτελεί ο προχτεσινός προπηλακισμός και η σύλληψη από την Αστυνομία του γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαϊας της ΚΝΕ, Αντώνη Τασόπουλου,με την κατηγορία ότι αυτός ήταν ο δράστης του γιαουρτώματος στον υπουργό Εργασίας!

Ο σύντροφός μας συνελήφθη 2 ώρες μετά το επεισόδιο και σε μεγάλη απόσταση από εκεί που έγινε! Τόσο η σύλληψη, όσο και η κατηγορία φανερώνουν και αποδεικνύουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος της ΚΝΕ και την προσπάθεια συκοφάντησης του ΚΚΕ.

Προειδοποιούμε: Σταματήστε όσο είναι καιρός. Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν οι απειλές! Μαζέψτε τώρα τους μηχανισμούς σας! Οσο συνεχίζετε, απέναντί σας δε θα βρείτε μόνο τους κομμουνιστές, αλλά όλους τους νέους που αγανακτούν από την ανάλγητη συντηρητική πολιτική σας. Οι επιθέσεις και οι μεθοδεύσεις σας δεν μπορούν ούτε να μας εκφοβίσουν, ούτε να μας συκοφαντήσουν.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δε μάχονται με γιαούρτια την αντιλαϊκή πολιτική σας και αυτούς που υπηρετείτε, το μεγάλο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ. Εμείς σας αντιπαλεύουμε με την πολιτική και τη δράση μας στους μαζικούς νεολαιίστικους αγώνες. Εσείς η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της άρχουσας τάξης χρησιμοποιείτε την ιδεολογική τρομοκρατία, τη βία των ΜΑΤ, τους εισαγγελείς και την εκτόξευση λάσπης από τα ΜΜΕ σας, για να κάμψετε τους λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες για να συκοφαντήσετε το ΚΚΕ".

Και η ανακοίνωση - καταγγελία κλείνει με την απάντηση της ΚΝΕ στην προσπάθεια τρομοκρατίας τονίζοντας: "Στην επίθεση τρομοκρατίας εμείς απαντάμε δυναμώνοντας τη δράση μας στους χώρους της νεολαίας, για να πετύχουμε αυτό που εσείς φοβάστε και κάνετε ό,τι μπορείτε για να το ματαιώσετε. Να περάσει η νέα γενιά μαζικά στην αγωνιστική ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία, για τα δικαιώματά της στη ζωή και το μέλλον κόντρα στην πολιτική και την εξουσία σας. Μαζί με την εργατική τάξη και το λαό, μαζί με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ