Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Υποταγμένο στους νόμους της αγοράς

"Η παρεχόμενη φροντίδα υγείας στη χώρα μας δεν είναι ούτε γενικευμένη, ούτε πλήρης, ούτε υψηλού επιπέδου, ούτε δωρεάν", τόνισε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας,παρεμβαίνοντας σε συζήτηση επερώτησης του ΔΗΚΚΙ για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας. Και πρόσθεσε: "Ολοι γνωρίζουμε ότι στη ζωή της χώρας μας όλα παραδίδονται στην καπιταλιστική ψευτο-ιδιωτική πρωτοβουλία και υποτάσσονται στους νόμους της αγοράς. Από αυτό τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε ο τομέας της υγείας και κάθε μέρα η κατάσταση επιδεινώνεται".

Ακολούθως ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην έλλειψη νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο παρατηρείται ακόμα και στις πυκνοκατοικημένες περιοχές των Δυτικών Συνοικιών της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία κλπ. Ακόμα παρατήρησε ότι στις μεγάλες πόλεις δεν υπάρχουν δημόσιες μονάδες ΠΦΥ, ενώ στην ύπαιθρο είναι εγκαταλειμμένες. Και τόνισε: "Η κυβέρνηση αντί να αλλάξει πολιτική και να βελτιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, βαδίζει με ζήλο στην αντίθετη κατεύθυνση".

Σχολιάζοντας εξάλλου το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα περιορίσει τις δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης, επειδή γίνεται σπατάλη, είπε ότι η αύξηση του κόστους που επικαλούνται οι κυβερνώντες υπάρχει όχι γιατί αυξήθηκε η κατανάλωση, αλλά οι τιμές των φαρμάκων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Απ. Τασούλας στους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, τονίζοντας ότι αν και δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, με απαράδεκτες αμοιβές, η κυβέρνηση ζητά διάλογο με αυτούς όχι για βελτιώσει την κατάστασή τους, αλλά για να την επιδεινώσει. "Πού θέλει η κυβέρνηση να πάει το όριο συνταξιοδότησης της νοσηλεύτριας και του γιατρού που έχουν κάνει του κόσμου τα ξενύχτια στη δουλιά; Αν ήθελε να συμβάλει στη λύση των προβλημάτων τους, όφειλε να μειώσει τα όρια συνταξιοδότησης, να αυξήσει τις συντάξεις και τους μισθούς τους", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Απ. Τασούλας τέλος είπε ότι παρά τα μεγάλα λόγια στην Ελλάδα, δε γίνονται εμβολιασμοί για τα λοιμώδη νοσήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μικρότερες δαπάνες σε Υγεία - Παιδεία (1998-11-26 00:00:00.0)
Επίκαιρη Ερώτηση για τους νεφροπαθείς (1998-11-19 00:00:00.0)
Νομοσχέδιο περικοπής κονδυλίων (1998-09-09 00:00:00.0)
"Γιατρειά σ' όποιον έχει να πληρώσει" (1997-07-16 00:00:00.0)
Ελλείψεις καθαριστριών στο Νοσοκομείο Βόλου (1997-03-28 00:00:00.0)
Θα σηκωθεί ο Ιπποκράτης! (1997-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ