Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Εργατικές κινητοποιήσεις

ΡΩΜΗ.-

Βδομάδες κινητοποιήσεων θα είναι οι επόμενες δύο για τους Ιταλούς εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, τους ελεγκτές κυκλοφορίας, τους οδηγούς λεωφορείων και τους ιδιοκτήτες βενζινάδικων.

Ξεκινώντας από χτες, οι ελεγκτές σε 11 αεροδρόμια της χώρας πραγματοποίησαν 8ωρη απεργία, ενώ αναμένεται να την επαναλάβουν την ερχόμενη Τετάρτη.

Γενική απεργία κάλεσαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τραμ και την υπόγεια διάβαση για την Πέμπτη.

Ενώ οι ιδιοκτήτες βενζινάδικων θα αρχίσουν τη δική τους απεργία στις 14 Απρίλη, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τις 18 του μήνα. Οι μηχανικοί των τρένων ξεκινούν 24ωρη απεργία στις 19 του ίδιου μήνα, ενώ οι εργαζόμενοι στα "φέρι μπόουτ" σχεδιάζουν διάφορες απεργιακές κινητοποιήσεις την επόμενη βδομάδα. Βασικές αιτίες για αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αναμένονται να συγκλονίσουν την Ιταλία για δύο βδομάδες, είναι η καθυστέρηση της υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων, τα σχέδια για "αναδιάρθρωση" διάφορων επιχειρήσεων που θα φέρει μαζικές απολύσεις. Σχετικά με τους ιδιοκτήτες βενζινάδικων, το βασικό του πρόβλημα είναι η φορολογία στις τιμές της βενζίνης που είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ