Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταξίδι ταλαιπωρίας για εξετάσεις ρουτίνας

Υπερήλικες συνταξιούχοι του ΙΚΑ από την Κοζάνη υποχρεώνονται να πηγαίνουν στη Θεσσαλονίκη για εξετάσεις

Στη Θεσσαλονίκη είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Κοζάνης για να κάνουν ορισμένες εξετάσεις ρουτίνας, όπως καταγγέλλει σε ψήφισμα διαμαρτυρίας ο τοπικός Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οι εξετάσεις αφορούν έλεγχο οστεοπόρωσης, οφθαλμολογικές εξετάσεις, δερματολογικές, ενδοκρινολογικές και γαστρεντερολογικές.

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης και Περιχώρων απέστειλε ψήφισμα διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ και στη διεύθυνση του παραρτήματος του Ιδρύματος στην περιοχή, στο οποίο επισημαίνουν: "Διαπιστώσατε κι εσείς πως ελάχιστοι πάνε στη Θεσσαλονίκη, διότι οι περισσότεροι είμαστε υπερήλικες και δεν μπορούμε να μετακινηθούμε. Επίσης, τα έξοδα που θα επιβαρυνθεί το ΙΚΑ για τα εισιτήρια είναι περισσότερα, αλλά και για μας η διαμονή, η διατροφή, η μετακίνηση εντός Θεσσαλονίκης κοστίζουν πολύ. Κατά συνέπεια, μας στερείτε ουσιαστικά τη στοιχειώδη υγεία και περίθαλψη. Οταν για μία ζωή πληρώναμε ασφάλιστρα και τώρα με την πενιχρή σύνταξη μας αφήνετε ακάλυπτους, μας ωθείτε στην απελπισία. Γι' αυτό - καταλήγει το ψήφισμα - σας παρακαλούμε να επιτρέψετε να γίνονται εδώ οι εξετάσεις και να σταματήσει πλέον η ταλαιπωρία".

Κι άλλες διαμαρτυρίες

Την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις τους η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και το Σωματείο Συνταξιούχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΤΕΑΜ - ΙΚΑ)."Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του εκσυγχρονιστή κ. Σημίτη περισφίγγει αβάσταχτα το λαιμό των συνταξιούχων και των εργαζομένων με απρόβλεπτες συνέπειες", τονίζεται στο ψήφισμα της Γ Τακτικής Απολογιστικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου Συνταξιούχων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΤΕΑΜ - ΙΚΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ