Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
Μέρες δράσης και αγώνα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

"Η 7η Απρίλη βρίσκει τον πλανήτη σε δραματική κατάσταση. Πόλεμοι, φτώχεια, αρρώστιες, εξαθλίωση, ανεργία. Αιτία, η απάνθρωπη εκμετάλλευση εκατομμυρίων ανθρώπων από τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, ο οδοστρωτήρας της "νέας τάξης πραγμάτων"".

Τα παραπάνω τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη (χτεσινή) Παγκόσμια Μέρα Υγείας. "Αλλά και τις "προηγμένες" και "πολιτισμένες" χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Παγκόσμια Μέρα Υγείας τις βρίσκει με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες να ζητούν μια οποιαδήποτε δουλιά, με εκατοντάδες χιλιάδες αστέγους να κοιμούνται στους δρόμους, με πάνω από 50 εκατομμύρια πολίτες αυτών των χωρών να ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, με πάνω από 20 εκατομμύρια ανέργους. Αποτελεί υποκρισία να μιλάνε για πρόληψη και για φροντίδα υγείας μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση. Αποτελεί ασέβεια και πρόκληση απέναντι σ' όλους αυτούς τους ανθρώπους, απέναντι στους λαούς".

"Η Παγκόσμια Μέρα Υγείας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, βρίσκει τη χώρα μας στη μέγκενη του Μάαστριχτ, που επιβάλλει δραματικές περικοπές των κρατικών δαπανών για υγεία - πρόνοια, που επιβάλλει συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, για να διευκολύνει το ιδιωτικό κεφάλαιο να κερδοσκοπεί και να παίρνει στα χέρια του την υγεία του λαού. Οποιος δεν έχει να πληρώσει, δε βρίσκει θέση ούτε καν στους διαδρόμους και στα ράντζα των νοσοκομείων. Αδυνατεί να αγοράσει ακόμη και τα αναγκαία φάρμακα. Το ισχύον ανεπαρκές σύστημα υγείας δέχεται βαριά πλήγματα και με το νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με τον εμπαιγμό - παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου" για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό σύστημα".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το ΚΚΕ προτείνει έναν άλλο διάλογο, το διάλογο του αγώνα. Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους δεν πρόκειται να επιτρέψουν να μετατραπεί η υγεία του λαού από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Σύντομα η πάλη αυτή θα μαζικοποιηθεί και θα δυναμώσει, θα συντονιστεί και σε γενικότερους στόχους. Κάθε χρόνο οι Παγκόσμιες Μέρες Υγείας, από μέρες ακαδημαϊκών συζητήσεων και μίζερων απολογισμών, θα γίνουν μέρες δράσης και αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ