Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΧΙ στη Σταυρού - Ελευσίνας

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των Βριλησσίων την Κυριακή το πρωί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ να κατασκευάσει σχεδόν επιφανειακά το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Σταυρού - Ελευσίνας που θα περάσει από την περιοχή. Την κινητοποίησε διοργάνωσε η "Επιτροπή Αγώνα των Δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου κατά της κατασκευής της υπερλεωφόρου".

Η Επιτροπή Αγώνα διαφωνεί με την πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη σχεδόν επιφανειακή κατασκευή του δρόμου και ζητά αντ' αυτού να γίνει σκεπαστός, δημιουργώντας έτσι το περιθώριο για επιφάνεια πρασίνου και αθλοπαιδιών. Τα μέλη της επιτροπής, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, την Κυριακή, κατήγγειλαν την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που στο όνομα των δήθεν μεγάλων έργων, δε διστάζει να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές στο Λεκανοπέδιο.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και η στάση της δημοτικής αρχής των Βριλησσίων, που απέρριψε τις προτάσεις των μελών της επιτροπής, οι οποίοι καλούσαν τους Δήμους Βριλησσίων και Χαλανδρίου να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και να προχωρήσουν στο κλείσιμο της Λεωφόρου Πεντέλης. Αν και οι προτάσεις βρήκαν μεγάλη απήχηση στους συγκεντρωμένους, ο δήμαρχος Βριλησσίων δεν τις έβαλε σε ψηφοφορία. Αντίθετα, έκλεισε τη συγκέντρωση δίνοντας διορία στο ΥΠΕΧΩΔΕ να απαντήσει μέχρι τις 20 του Απρίλη στην πρόταση της επιτροπής για κατασκευή σκεπαστού δρόμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ