Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ισίδ. Ντογιάκο ο 58χρονος οδηγός Κωνστ. Μπαρτζώκας, ο οποίος παράσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε άγνωστο νεαρό στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου και εν συνεχεία τον εγκατέλειψε. Ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη θύματος και παραπέμφθηκε σε δίκη.

***

ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έξι άτομα, που συνελήφθησαν την προηγούμενη νύχτα στη διασταύρωση των οδών Ζωοδ. Πηγής και Τσιμισκή στα Εξάρχεια, γιατί κατείχαν τρεις βόμβες μολότοφ, τις οποίες άφησαν καταγής μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς. Πρόκειται για τους Π. Κρεατσούλα, Ν. Θεοδωρόπουλο, Μ. Ταλφανίδη, Α. Φρατζεσκάκη, Α. Γιωτάκη και Δ. Βάσση, ηλικίας 18 - 23 χρόνων.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

***

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ χτες, μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή Αθηνών, ο δραπέτης των φυλακών Λάρισας Μιχ. Αδαμαντίδης, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη ληστεία και το φόνο του ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημ. Μαντούβαλου. Οι νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοφορία (πιστόλι και δύο χειροβομβίδες) και απόδραση κρατουμένου.

Λίγο πριν οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές, ο Αδαμαντίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι φοβάται για τη ζωή του, καθώς "έχει κινητοποιηθεί ένας εκδικητικός μηχανισμός" εναντίον του.

***

ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για να απολογηθεί πήρε από την 1η τακτική ανακρίτρια Αθηνών ο Ρώσος Κονσταντίν Πασένοφ, που συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της 21χρονης Παναγιώτας Γιουβάνη την περασμένη βδομάδα, μέσα στο διαμέρισμά της στην οδό Αχαρνών. Ο νεαρός, που έχει ομολογήσει την πράξη του, θα απολογηθεί τελικά αύριο Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ