Τρίτη 8 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασφαλή τα αεροδρόμια, λέει η κυβέρνηση

Με καθυστέρηση δύο ωρών και άλλο αεροπλάνο, "πέταξαν" χτες 150 επιβάτες της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" για Στρασβούργο και Βρυξέλλες.

Ο λόγος: Το "Μπόινγκ 737 - 400" της ΟΑ, που εκτελούσε την πτήση "145", κατά την αρχική φάση της απογείωσης, γλίστρησε και βρέθηκαν εκτός του ασφαλτοστρωμένου διαδρόμου οι δυο μπροστινοί του τροχοί. Ο κυβερνήτης ματαίωσε την απογείωση και οδήγησε το αεροπλάνο στην τεχνική βάση, για να διαπιστωθεί τυχόν βλάβη.

Οπως ανακοίνωσε επίσημα η ΟΑ, από τους τεχνικούς ελέγχους που έγιναν στο αεροπλάνο, δε διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης εδάφους, το οποίο βρέθηκε να λειτουργεί κανονικά.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών και η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) διαβεβαιώνουν ότι όλα τα ελληνικά αεροδρόμια είναι ασφαλή, διαψεύδοντας δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο πολλά από τα ραδιοβοηθήματα των αεροδρομίων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, με επακόλουθο να παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα στην παρακολούθηση της εναέριας κυκλοφορίας και στην προσέγγιση των αεροπλάνων στο έδαφος. Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Μεταφορών αναφέρει ότι "η ασφάλεια των πτήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο είναι δεδομένη" και αφήνει αιχμές για σκοπιμότητες, ενόψει της τουριστικής περιόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ