Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Κινεζικές αντιδράσεις στις αμερικανικές βάσεις της Ασίας

ΠΕΚΙΝΟ.-

Την αντίδραση της Κίνας προκάλεσαν οι χτεσινές δηλώσεις του - περιοδεύοντος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας - Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Γουίλιαμ Κόεν, ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους 100.000 στρατιώτες τους στην περιοχή "για να προστατέψουν τη σταθερότητα στην περιοχή"!

"Η κινεζική κυβέρνηση αντιτίθεται στην παραμονή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό. Ζητήματα όπως η ασφάλεια και η σταθερότητα του στάτους κβο στην περιοχή της Ασίας πρέπει να φρουρούνται από τις ίδιες τις χώρες αυτής της ηπείρου", σημείωσε ο Σεν Γκουφάνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, προσθέτοντας ότι οι ασιατικές χώρες διαθέτουν "τη δύναμη και την ικανότητα να προστατεύσουν εαυτόν".

Ο Γουίλιαμ Κόεν είχε δηλώσει νωρίτερα πως θεωρεί αυτονόητη την παράταση της ισχυρής παρουσίας των αμερικανικών βάσεων στην Ιαπωνία, προτιμώντας να χαρακτηρίσει "διχασμένη" την ιαπωνική κοινή γνώμη, μεγάλη μερίδα της οποίας συχνά διαδηλώνει με έντονο τρόπο την αντίθεσή της στην παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα του "Ανατέλλοντος Ηλίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ