Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΣΝΙΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των Γάλλων γιατρών

ΠΑΡΙΣΙ.-

Την πέμπτη βδομάδα της διανύει η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στη Γαλλία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να παραλύσουν ολοκληρωτικά τα 23 από τα 26 πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρετούν, μόνο, επείγοντα περιστατικά.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι συναντήσεις των εκπροσώπων των απεργών με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, οι οποίες, όμως, προς το παρόν, δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα. Ετσι, τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών παραμένουν και η απεργία συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, οι απεργοί ζητούν από την κυβέρνηση Ζιπέ να μην προχωρήσει στην περικοπή των κρατικών εξόδων για τη δημόσια υγεία, ενώ αρνούνται την εφαρμογή ενός νέου μέτρου, σύμφωνα με το οποίο καθίστανται υπεύθυνοι για τη συνολική κατανάλωση φαρμάκων στην περιοχή, στην οποία εργάζονται.

Την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στον αγώνα των Γάλλων νοσοκομειακών γιατρών διατύπωσε χτες η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας. Στην ανακοίνωσή της, η ΟΣΝΙΕ παραλληλίζει τα μέτρα της κυβέρνησης Ζιπέ με το νέο νόμο για την υγεία, που προτίθεται να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο, μεταξύ των άλλων "προβλέπεται και η λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικο - οικονομικά κριτήρια, με νέες περικοπές δαπανών, με ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών". Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, είτε πρόκειται για τον "συντηρητικό" Ζιπέ, είτε για τον "σοσιαλιστή" Σημίτη, η πολιτική παραμένει η ίδια και είναι η εκπλήρωση των όρων που τίθενται από τη συνθήκη του Μάαστριχτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ