Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι αγωνιστικές δυνάμεις δε συναινούν

"Η σημερινή πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπηρετεί με συνέπεια τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλεμπόρων και μεγαλοεπιχειρηματιών, διεκπεραιώνοντας δικές τους κατευθύνσεις, καθώς και εντολές της ΕΕ και της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Κι αυτό βγαίνει από τις μορφές αγώνα που επιλέγει η διοίκηση, καθώς και από τη διασπαστική τακτική, όπως η αποχώρηση από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με τους βιοτέχνες και επαγγελματίες".

Τα παραπάνω κατήγγειλε, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΘ, ο Γ. Χατζηγεωργίου,μέλος του ΔΣ του ΕΣΘ, και γραμματέας της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, ο οποίος δήλωσε ακόμη ότι καταψηφίζει τον απολογισμό δράσης της πλειοψηφίας. Να σημειωθεί ότι πολλές φορές το προεδρείο επιχείρησε να αφαιρέσει το λόγο και γι' αυτό ο Γ. Χατζηγεωργίου, όπως και άλλα μέλη του Συλλόγου, το κατήγγειλαν για έλλειψη δημοκρατικότητας. Η πλειοψηφία του ΕΣΘ, όπως επισήμανε ο Γ. Χατζηγεωργίου, με τη στάση της ουσιαστικά διασπά το συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, αρνούμενη να συμμετάσχει σε ενωτικούς αγώνες, περιορίζοντας τη δράση της σε μορφές αντίδρασης όπως αποστολή ΦΑΞ κτλ.

Αντίθετα, πρόσθεσε, δείχνει μεγάλη δραστηριότητα σε εκδηλώσεις, συνέδρια, για την επιχειρηματική διείσδυση στα Βαλκάνια. "Δε μας λένε πού το πάει η ΕΕ, δηλαδή για το στόχο αφανισμού του 40% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ποιοι παίρνουν τα κονδύλια. Κανένα μέτρο για την ασύδοτη δράση των πολυκαταστημάτων, παρά προσπαθούν με διάφορες τάχα μελέτες με καθηγητή να κάνουν έρευνα και μετά;".

Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις και γενικότερα οι επαγγελματίες και βιοτέχνες, διαπίστωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χ. Φώλιας, ο οποίος εκπροσωπεί την παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ. Ομως, απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί στις πραγματικές αιτίες αυτών των προβλημάτων, που δεν είναι άλλες από τις κυβερνητικές πολιτικές που υπαγορεύονται από την ΕΕ και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τα ντόπια και ξένα μονοπωλιακά κέντρα για τη βίαιη συρρίκνωση των ΜΜΕ, στο όνομα της "ανάπτυξης" και της "απελευθέρωσης της αγοράς". Ούτε λόγο, δε, δεν έκανε για την ανάγκη ανάπτυξης αγωνιστικών κινητοποιήσεων, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και από κοινού με τους επαγγελματοβιοτέχνες και με όλους όσοι πλήττονται από τις ασκούμενες πολιτικές. Είναι γνωστή, άλλωστε, η αντιδραστική στάση της συγκεκριμένης παράταξης κάθε φορά που οι αγωνιστικές δυνάμεις βάζουν ζήτημα ανάπτυξης της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ