Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παιδιά, φαινόσαστε...

Οι παρακάτω σειρές που ακολουθούν είναι οδηγίες που δίνει η ΠΑΣΠ προς τα μέλη της για τις φοιτητικές εκλογές. Διαβάστε και θαυμάστε το ήθος της κυβερνητικής παράταξης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

"Οδηγίες για τις φοιτητικές εκλογές:

1. Εκλογοαπολογιστική συνέλευση

  • Σε μερικές σχολές γίνεται, σε άλλες όχι.
  • Εμείς δεν το επιδιώκουμε.
  • Φροντίζουμε (ανάλογα με το κλίμα που επικρατεί στη σχολή), να στρέφουμε το ενδιαφέρον σε ζητήματα που αφορούν τη σχολή ή την ανοργανωσιά του συλλόγου που ευθύνονται οι άλλοι,καθώς με τη στάση τους υποβαθμίζουν το κύρος των οργάνων.
  • Στα ψηφίσματα επιδιώκουμε συμμαχίες με σκοπό είτε να κερδίσουμε ή πάντως να μη χάσουμε μόνοι μας.
  • Αποφεύγουμε (όπου δεν είναι επαρκής η συνδικαλιστική παρουσία) να μπαίνουμε σε συζητήσεις για Μάαστριχτ κ.ά.
  • Επιχειρούμε να "παίξουμε" στην αντίθεση ΕΑΑΚ, ΠΚΣ".

Μ' αυτές τις οδηγίες προς τα μέλη της η κυβερνητική ΠΑΣΠ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους φοιτητές, να μη συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας και του φοιτητικού κινήματος μπροστά στις φοιτητικές εκλογές. Αλλωστε, μια αντίθετη διαδικασία δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμφέρει την ΠΑΣΠ, την παράταξη που έχει αναλάβει το άχαρο χρέος να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική στην παιδεία. Ετσι, λοιπόν, δε θέλουν να γίνουν Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις Συλλόγων και αν αυτές γίνουν (δεν είναι όλα στο χέρι τους) να μη συζητήσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολών και των φοιτητών και προπαντός καμία κουβέντα για Μάαστριχτ και ΕΕ (φυσικά γιατί δεν τους παίρνει).

Μπράβο παιδιά, άξιος ο μισθός σας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ