Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ενισχυμένη και μάχιμη η ΠΚΣ

Ενισχυμένα, ανανεωμένα και μάχιμα τα φετινά ψηφοδέλτια των ΠΚΣ στο ΤΕΙ Αθήνας και μάλιστα από νέους φίλους - πρωτοετείς - της παράταξης. Οι θέσεις και οι προτάσεις της παράταξης γίνονται αποδεκτές από τους περισσότερους σπουδαστές, οι οποίοι πλησιάζουν στα "τραπεζάκια" των ΠΚΣ, συζητούν μαζί τους και ενημερώνονται.

Οι ΠΚΣ χαρακτηρίζονται από τους σπουδαστές ως "η μόνη υπεύθυνη παράταξη", που ενδιαφέρεται για τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά καθημερινά.

Η Μπέττυ Τσούμα,που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο των ΠΚΣ ΣΔΟ μας είπε ότι οι ΠΚΣ είναι η μοναδική παράταξη που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των σπουδαστών καθημερινά και όχι μόνο προεκλογικά. "Οι σπουδαστές, τόνισε, το μετράνε αυτό. Τα μηνύματα που παίρνουμε, δείχνουν άνοδο των ΠΚΣ και άρα ενίσχυση του σπουδαστικού κινήματος".

Οι σπουδαστές δηλώνουν, επίσης, κουρασμένοι από την ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ, οι οποίες όλη τη χρονιά είναι εξαφανισμένες και ξαφνικά κάνουν την εμφάνισή τους προεκλογικά με μουσική και μπόλικη χαρτούρα. Οσο για τους τρόπους, που προσπαθούν να προσεγγίσουν οι άλλες παρατάξεις τους σπουδαστές, εκτός από τη δυνατή μουσική, είναι ποικιλόμορφοι:

Η ΑΣΚ (Αυτόνομη Σπουδαστική Κίνηση), προεκλογικά έφτιαξε ένα τεράστιο τσιγαριλίκι με χαρτόνι και στη συνέχεια έκανε γκάλοπ υπέρ της αποποινικοποίησης του χασίς. Η απάντηση των ΠΚΣ, ήρθε μέσα από τους στοίχους τραγουδιού, που λέει: "... στης χούντας το αλισβερίσι/ ελεύθερο ήταν το χασίσι/ ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει".

Από την πλευρά της η ΔΑΠ, ενώ καταγγέλλει τη ρουσφετολογία, μοίρασε πάσο στους πρωτοετής σπουδαστές στους διαδρόμους.

Η ΠΑΣΠ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς υποστήριζε ότι είναι ανεξάρτητη από το ΠΑΣΟΚ. Μόλις όμως εγκατασταθήκανε οι μικροφωνικές στους διαδρόμους, το πρώτο τραγούδι, που ακούστηκε από τα μεγάφωνα ήταν ο "ήλιος ο πράσινος". Από την άλλη πλευρά η ΔΑΠ απάντησε: "Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η ΝΔ".

Από τη μεριά της η Δέσποινα Μαθιούδη,που συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο των ΠΚΣ, μας είπε: "Τα προβλήματα είναι τέτοια που όσο και αν θέλουν να περάσουν την αδιαφορία, οι σπουδαστές συνειδητοποιούν ότι μόνο με την ψήφο τους στις ΠΚΣ μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση αυτή. Ολα τα υλικά των άλλων παρατάξεων είναι άνευ πολιτικού περιεχομένου. Οσοι θα έρθουν να ψηφίσουν θα κρίνουν και θα διαλέξουν το καλύτερο. Οι σπουδαστές, που ζουν έντονα τα προβλήματα της εκπαίδευσης, ψηφίζουν ΠΚΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ