Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ανυπόταχτη ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ απάντηση

Ψηφίζουν από το πρωί σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές όλης της χώρας, για να εκλέξουν νέους αντιπροσώπους στους φοιτητικούς τους συλλόγους και αντιπροσώπους για τα Πανσπουδαστικά συνέδρια που γίνονται το Μάη. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές καλούνται σήμερα να δώσουν, με τη μαζική συμμετοχή τους, στις εκλογές αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς που καλλιεργούν την αποχή από τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος και το συμβιβασμό με την υποβάθμιση των σπουδών και της ζωής τους. Επιπλέον, καλούνται να υπερασπίσουν το θεσμό των δημοκρατικών διαδικασιών που καταχτήθηκε από το φοιτητικό κίνημα, έπειτα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες, από κάθε προσπάθεια εκφυλισμού και ματαίωσής του, που πολλοί ενδεχόμενα να προσπαθήσουν.

Σε μια εποχή, όπου η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η σπουδάζουσα νεολαία της χώρας μας καλείται να πάρει θέση, ενισχύοντας αποφασιστικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας.

Η σπουδάζουσα νεολαία της χώρας έχει να επιλέξει σήμερα μεταξύ όλων εκείνων, που έκαναν το παν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αδρανοποιήσουν πλήρως τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους και τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, την ΕΦΕΕ και την ΕΣΕΕ, και των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, που, με όλες τους τις δυνάμεις έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν τη μάχη, για να κρατηθούν ζωντανά και δραστήρια τα μαζικά όργανα.

Η παράταξη, έχοντας δραστηριοποιηθεί όλη τη χρονιά για την επίλυση των προβλημάτων των φοιτητών και των σπουδαστών, έχοντας παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για την ενεργοποίηση των συλλόγων ερχόμενη σε σύγκρουση με τις λογικές της απάθειας και του ατομικισμού, μπορεί να βάζει υψηλούς στόχους για τις σημερινές εκλογές.

Οι ΠΚΣ κατέρχονται στις φετινές εκλογές με ψηφοδέλτια σε όλες τις σχολές, με πίστη και αισιοδοξία για το αποτέλεσμα, αφού απ' όλη τη χώρα τα μηνύματα που έρχονται από τους φοιτητές είναι θετικά και ελπιδοφόρα. Τα ψηφοδέλτια της παράταξης είναι πιο ισχυρά και ανανεωμένα, ιδιαίτερα με φοιτητές και σπουδαστές από τα πρώτα έτη, την ίδια στιγμή που άλλες παρατάξεις πασχίζουν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους, αλλά και να συσπειρώσουν όσους ψηφοφόρους θεωρούν δεδομένους.

Τα μέλη και οι φίλοι των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας καλούν τους φοιτητές και σπουδαστές να ενισχύσουν και με την ψήφο τους την παράταξη, βάζοντας έτσι εγγύηση για την ανάταση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, που θα μπορεί να χτυπά τους ενόχους, που θα αντιτάσσεται και θα νικά, ενάντια στο εκπαιδευτικό Μάαστριχτ, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές καλούνται να αντισταθούν στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου να ελέγχει το ποιοι, πώς και πόσο θα μαθαίνουν, στην αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, στην προώθηση της στενής κατάρτισης σε βάρος της σφαιρικής επιστημονικής μόρφωσης.

Η άνοδος και η ισχυροποίηση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας θα είναι νίκη όχι μόνο των ανυπόταχτων φοιτητών και σπουδαστών, αλλά και όλου του κινήματος της νεολαίας, δίνοντάς του καλύτερες θέσεις στην πάλη του με τη συντηρητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ