Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Εργαζόμενοι μετακινήθηκαν σε ανύπαρκτο τμήμα!

Για αυθαιρεσία, παραδιοίκηση και διάλυση των υπηρεσιών του δήμου καταγγέλλουν τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων τα Σωματεία ΣΕΔΑ και ΣΣΥΔΑ, καθώς προχωρεί σε μετακινήσεις υπαλλήλων κατά παράβαση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ).

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των Σωματείων, 162 υπάλληλοι μετακινήθηκαν από τη Διεύθυνση Πρασίνου - Κηποτεχνίας σε τμήμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, το οποίο σύμφωνα με τον ισχύοντα ΟΕΥ είναι ανύπαρκτο. Ετσι μετατίθενται κηπουροί με εξειδικευμένες γνώσεις, εργάτες κήπων με εμπειρία στην περιποίηση πρασίνου, οικοδόμοι και υδραυλικοί, οδηγοί και φύλακες, με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν ως εργάτες Καθαριότητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί πλήρης σύγχυση και αναστάτωση στη Διεύθυνση Πρασίνου, καθώς αν υλοποιηθούν οι μετακινήσεις, οι οποίες ας σημειωθεί αφορούν το 25% της Διεύθυνσης, θα υπάρξει επί της ουσίας διάλυση.

"Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της μερικής τροποποίησης του ΟΕΥ, η οποία επιχειρήθηκε ερήμην και με καθολική αντίθεση των εργαζομένων, με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και την προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 18 σωματείων και εργαζομένων" σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ όπως πληροφόρησε τα Σωματεία ο τμηματάρχης Στάθης Ευσταθόπουλος, οι μετακινήσεις έγιναν με ανυπόγραφη μηχανογραφημένη λίστα, άγνωστης προέλευσης.

Ενδεικτικό της διάλυσης των υπηρεσιών που καταγγέλλουν τα Σωματεία είναι ότι η Διεύθυνση Προσωπικού δε γνώριζε ότι έχει μεταθέσει ένα νεκρό, δύο συνταξιούχους και αρκετά άτομα, τα οποία βρίσκονται σοβαρά άρρωστα στα νοσοκομεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ