Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπάλληλοι - πιστολέρο στο Δήμο Αθήνας

Μέλη συνεργείου καθαριότητας συνέλαβαν ομάδα αφισοκολλητών της ΚΝΕ και άρπαξαν τις αφίσες. Ενας από αυτούς "τράβηξε" και όπλο. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά η δημοτική αρχή δηλώνει "άγνοια"

Επικίνδυνες πρακτικές εναντίον βασικών πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπτύσσονται στους κόλπους του Δήμου Αθηναίων, με την ανοχή (και τις ευλογίες;) της δημοτικής αρχής. Αυτό διαφάνηκε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για αυθαίρετη συμπεριφορά υπαλλήλων, που φτάνει μέχρι και την οπλοχρησία, οι εντεταλμένοι του δημάρχου απάντησαν με "άγνοια" και παραπομπή του θέματος σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις.

Αφορμή για τη συζήτηση του θέματος στάθηκε η παρέμβαση του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδή,ο οποίος κατήγγειλε συνεργείο του δήμου για παράνομη οπλοχρησία και αφαίρεση εντύπων από πολίτες. Συγκεκριμένα, το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης, συνεργείο του δήμου συνέλαβε ομάδα αφισοκολλητών της ΚΝΕ, τους αφαίρεσε τις αφίσες, ενώ ένα μέλος του συνεργείου "τράβηξε" και όπλο. "Το περιστατικό, που αποτελεί προσβολή κατά του δικαιώματος διακίνησης των ιδεών, επιβεβαιώνουν απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων, καταγγελία της ΚΝΕ και Ερώτηση βουλευτών στη Βουλή", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λεων. Αυδής, για να συμπληρώσει: "Βέβαια, όλα αυτά δε θα γίνονταν, αν η δημοτική αρχή δεν είχε εξαπολύσει πόλεμο κατά της πολιτικής αφίσας, με προτροπή του δημάρχου".

Για το παραπάνω περιστατικό, διά στόματος αντιδημάρχου Αγγ. Μοσχονά,η δημοτική αρχή δήλωσε "άγνοια", τη στιγμή που υπάρχει συγκεκριμένο δημοσίευμα που διατίθεται μάλιστα από το Γραφείο Τύπου του δήμου. Το περιστατικό αυτό "ήρθαν" να συμπληρώσουν καταγγελίες για σύλληψη ηλικιωμένης πλανόδιας μικροπωλήτριας, που "μεταφέρθηκε" σε φορτηγάκι με διακριτικά του δήμου και με την παρέμβαση πολιτών "βγήκε" έξω. Σε ένα από τα ίδια φορτηγά καταγγέλθηκε ότι κρατήθηκε και ο πρόεδρος των υπαίθριων χειρωνακτών.

Ασύδοτη η παρκο-εταιρία

Την ασύδοτη δράση της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει την εφαρμογή της πληρωμένης στάθμευσης στην Αθήνα, επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, χτες, ο Δ. Αβραμόπουλος. Παραδέχτηκε ότι η εταιρία προχωρεί σε αυθαίρετες ενέργειες, χωρίς προηγούμενη έγκριση από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Δικαιώνοντας έτσι όσους κατήγγειλαν τη σύμβαση δήμου - εταιρίας ως λεόντεια υπέρ της δεύτερης και ως ένα ακόμα χαράτσι που επιβάλλεται στους δημότες.

Την ίδια στιγμή νέα παρκόμετρα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στους δρόμους της Αθήνας. Καθημερινά τοποθετούνται πάνω σε στροφές, μπροστά σε τράπεζες ή σε στάσεις λεωφορείων. Επίσης, παρκόμετρα που ανήκουν στην πράσινη ζώνη (για μόνιμους κατοίκους) "μεταλλάσσονται" σε παρκόμετρα μπλε ζώνης (με αντίτιμο). Και βέβαια μέχρι σήμερα δεν έχει εκπονηθεί καμία μελέτη συμπερασμάτων από την υλοποίηση του προγράμματος πληρωμένης στάθμευσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ