Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πετσόκοψαν τον προϋπολογισμό

Πρώτο θύμα το πολύπαθο Νοσοκομείο Ελευσίνας

Ενα νέο μεγάλο ΟΧΙ στη λειτουργία του Νοσοκομείου της Ελευσίνας έδωσε και φέτος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, περικόπτοντας χρήματα για τις λειτουργικές του δαπάνες. Αν και αντιαναπτυξιακός ο προϋπολογισμός της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής για το 1997, που είχε εγκρίνει η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, "κόπηκε και ράφτηκε" στα πλαίσια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής από το υπουργείο Οικονομικών και επιστράφηκε για νέα έγκριση.

Η πολιτική περικοπής κοινωνικών δαπανών είχε και φέτος εφαρμογή στο Νοσοκομείο της Ελευσίνας, για το οποίο διαγράφηκαν τελείως τα δύο δισ. δραχμές που είχαν γραφτεί για λειτουργικές δαπάνες, ενώ τα έξι δισ. που ήταν γραμμένα για τη μισθοδοσία μειώθηκαν σε 4,24 δισ. δραχμές.

Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του ΝΣ αποδέχτηκε τις περικοπές του υπουργείου Οικονομικών στους τομείς της υγείας και της πρόνοιας, με πρώτο το Νοσοκομείο της Ελευσίνας, εκφράζοντας απλά την ανησυχία της.

Ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, Περικλής Παπαπέτρου,από την πλευρά του αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση θα δώσει τελικά χρήματα και επανέλαβε όπως και στην περσινή κατάθεση του προϋπολογισμού ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε η νομαρχία να έχει δικούς της πόρους. Κάτι που μεταφράζεται σε άνοιγμα του δρόμου για επιβολή φόρων και τελών.

Ο Αντώνης Χοροζάνης, επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", καταψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι οι περικοπές που γίνονται δείχνουν το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας.

"Η κυβέρνηση με την πολιτική της σπρώχνει στην ιδιωτικοποίηση τους κρατικούς παιδικούς σταθμούς και το νοσοκομείο. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Αν δεν το κάνουμε, αυτό σημαίνει ότι έτσι καλύπτουμε και ενισχύουμε την κυβερνητική πολιτική. Η περικοπή χρημάτων ειδικά για το νοσοκομείο θίγει όλο το λαό της περιοχής και το ΝΣ πρέπει να αντιδράσει άμεσα με συγκέντρωση και κινητοποίηση", επισήμανε Α. Χοροζάνης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ