Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναφανδόν... συνένωση

"Εχετε κάθε δικαίωμα να συμφωνήσετε μαζί μας". Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην εκπομπή "Τελική Ευθεία" της ΕΤ-1, που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, με θέμα τις αναγκαστικές συνενώσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση.

Υπεραμυνόμενος των αναγκαστικών συνενώσεων, ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Παπαδόπουλος παρουσίασε ως παραχώρηση προς τους αιρετούς το γεγονός ότι θα προτείνουν οι ίδιοι το πώς θα συνενωθούν, αφού πρώτα αποδεχτούν πως, θέλουνδε θέλουν, θα συνενωθούν. Επιπλέον και σε ό,τι αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο υπουργός δε δίστασε να υποστηρίξει ότι έχει πολλές αρμοδιότητες.

***

Ο δε πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Δ. Αβραμόπουλος, κυβερνητικότερος των κυβερνητικών, τασσόμενος "αναφανδόν" υπέρ των αναγκαστικών συνενώσεων. Για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε στο ρόλο αλεξιπτωτιστή στην ΤΑ, που υιοθετεί άκριτα τις κυβερνητικές θέσεις, προκειμένου να καλλιεργήσει "αγαστές προσωπικές σχέσεις", που θα τον βοηθήσουν να κτίσει το "λαμπρό", πολιτικό του μέλλον.

Και, μάλιστα, δήλωσε πως "οι προθέσεις του υπουργού ίσως είναι οι καλύτερες που υπήρξαν ποτέ (σ.σ. για την ΤΑ). Και δεν το λέω αυτό επειδή έχουμε προσωπική φιλία... ". Αργότερα, βέβαια, σε ένα ρεσιτάλ "ευελιξίας", και για να καλλιεργήσει σχέσεις και με τον πρόεδρο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Β. Κουλουμπή, που ως συνήθως παραπονιόταν για τη γύμνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από αρμοδιότητες, χωρίς όμως να θίγει την ουσία της ασφυκτικής κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις νομαρχίες, ο Δ. Αβραμόπουλος φρόντισε να πει πως "δυστυχώς, η κύρια αντίληψη στην πατρίδα μας είναι τα πάντα να ελέγχονται από την κεντρική εξουσία".

***

Τελευταίος ο δήμαρχος Τυχερού Εβρου Χατζόπουλος, με τη σειρά του και αυτός υποστήριξε τις αναγκαστικές συνενώσεις. Αναφέρθηκε, κατά πώς συνηθίζει, στα "μεγάλα επιτεύγματα" που έχει κατορθώσει στο δήμο του, εκμεταλλευόμενος τη συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία του εξασφάλισε κάποιους οικονομικούς πόρους. Μόνο που δεν είπε τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα κονδύλια αυτά και αν συνεχιστεί η οικονομική ευμάρεια του δήμου. Εξάλλου, περηφανεύτηκε για την "αναδιάρθρωση" των καλλιεργειών, που προχώρησε στο δήμο του, με την υιοθέτηση των καλλιεργειών σπαραγγιών και βατόμουρων. Αλλά μάλλον δεν άκουσε τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου, για το αν τα προϊόντα αυτά είναι εμπορεύσιμα...

Θ. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ