Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενημερωτικές συγκεντρώσεις σιδηροδρομικών

Με ενημερωτικές συγκεντρώσεις στους χώρους δουλιάς, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) προετοιμάζουν την 24ωρη πανσιδηροδρομική απεργία της 15ης Απρίλη 1997.

Χτες έγιναν ενημερωτικές συγκεντρώσεις στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά, στο μηχανοστάσιο του Ρέντη και στο τμήμα μεταλλικών κατασκευών στην πλατεία Αττικής. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές συγκεντρώσεις εργαζομένων στον ΟΣΕ σε Πάτρα, Καλαμάτα, Βόλο και Λαμία, ενώ αύριο θα γίνουν απεργιακές συγκεντρώσεις των σιδηροδρομικών σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κόρινθο, Τρίπολη και Πύργο. Για την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Απρίλη 1997, παραμονή της πανσιδηροδρομικής απεργίας, οι σιδηροδρομικοί της Αθήνας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Τα στελέχη της ΔΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), στις ενημερωτικές αυτές συγκεντρώσεις, αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σιδηροδρομικοί και τις ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα επισημαίνουν την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και του συντονισμού με τις άλλες Ομοσπονδίες εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών - αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης. Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ ασκούν κριτική στη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που δεν παίρνει πρωτοβουλίες για το συντονισμό όλων των Ομοσπονδιών εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αν και τα προβλήματα είναι κοινά: επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, υπογραφή ΣΣΕ, ασφαλιστικό κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣ και των προεδρείων των κλαδικών Σωματείων του χώρου, οι σιδηροδρομικοί κατεβαίνουν την ερχόμενη Τρίτη, 15 Απρίλη 1997, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, με αιτήματα: Την υπογραφή νέας οικονομικής συμφωνίας δημοσίου - ΟΣΕ, που να εγγυάται τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για το 1997, την κύρωση του νέου γενικού κανονισμού προσωπικού ΟΣΕ και τη διαφύλαξη της δημόσιας - κοινωνικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ