Τετάρτη 9 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το έσκασε μέσα απ' τα χέρια τους...

Από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ απέδρασε ένας Ρουμάνος... δραπέτης των Φυλακών Λάρισας

Αλλη μια θεαματική απόδραση από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής ήρθε να επιβεβαιώσει την προχειρότητα με την οποία λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες. Και οι ευθύνες είναι βαρύτατες, διότι αποδράσεις από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είχαν γίνει άλλες δυο φορές κατά το παρελθόν. Οι υπεύθυνοι είχαν συντάξει αναφορές και ζητούσαν ενίσχυση της φρουράς, εγκατάσταση κυκλώματος τηλεόρασης και προσθήκη κιγκλιδωμάτων σε κάποια σημεία των κρατητηρίων. Οι αναφορές όμως παρέμειναν στα συρτάρια και οι κρατούμενοι, που δε σκέπτονται τίποτε άλλο από το πώς θα αποδράσουν, βρήκαν και πάλι το δρόμο προς την ελευθερία. Το παράδοξο είναι βέβαια ότι έφυγε μόνο ένας κρατούμενος και δεν ακολούθησαν τα βήματά του και οι... υπόλοιποι.

Πρόκειται για τον 25χρονο Ρουμάνο Μιχαϊτα Γκίλμπερτ, ο οποίος είχε αποδράσει φέτος το Γενάρη και από τις φυλακές της Λάρισας κατεβαίνοντας από ένα μαντρότοιχο, χάρη στις ακροβατικές του ικανότητες. Χτες τα ξημερώματα απέδρασε από τα κρατητήρια της Ασφάλειας, που βρίσκονται στον 7ο όροφο του κτιρίου. Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι τα ξημερώματα πήγε στην τουαλέτα των κρατητηρίων, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι κρατούμενοι, χωρίς να τους συνοδεύει κανένας. Αφού παραβίασε το κάγκελο του παραθύρου της τουαλέτας κατέβηκε από το φωταγωγό στον κεντρικό διάδρομο του τρίτου ορόφου και στη συνέχεια βγήκε από την κεντρική είσοδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Για την πρωτοφανή αυτή απόδραση διενεργείται προανάκριση, ενώ διατάχθηκε και ΕΔΕ. Ο υπαστυνόμος, που ήταν βάρδια στα κρατητήρια επισημαίνει πάντως ότι έτσι όπως έχουν κατασκευαστεί τα κρατητήρια η απόδραση δε θα μπορούσε να αποτραπεί από τη φρουρά, διότι οι αστυνομικοί δεν ελέγχουν όλες τις κινήσεις των κρατουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ