Πέμπτη 10 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσπάθεια ανοιχτής νόθευσης

Με αφορμή το σχέδιο για νόθευση των εκλογών από τη ΔΑΠ, που εξελίχτηκε στο Μαθηματικό Θεσσαλονίκης, οι Πανσπουδαστικές ΚΣ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους δηλώνουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν σε κανέναν "καλοθελητή" να διαβάλει τις διαδικασίες του κινήματος. "Οι ΠΚΣ θα αποτελέσουν, όπως έχουν δείξει τόσο καιρό, τη δύναμη - εγγυητή για την προοπτική και την αντεπίθεση του φοιτητικού κινήματος και την ημέρα των εκλογών", τονίζεται.

Οπως καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ Θεσσαλονίκης, "στην κάλπη βρέθηκαν πριν την έναρξη της ψηφοφορίας 10 φάκελοι με ψηφοδέλτια. Η πλειοψηφούσα παράταξη στην εφορευτική επιτροπή, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ με απολογητικό τρόπο προσπάθησε να περάσει την εικόνα ότι τίποτα δε συμβαίνει.

Αυτή η προσπάθεια ανοιχτής νόθευσης των εκλογών έρχεται, τονίζεται, σαν επακόλουθο της δράσης των παρατάξεων (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και των παρατρεχάμενων τους) για τον εκφυλισμό των διαδικασιών και των συλλόγων, καθώς τόσο καιρό προσπαθούν να βάλουν τους φοιτητές στο περιθώριο. Η καλλιέργεια μάλιστα από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση κλίματος αποχής, τα καλέσματα για διάλυση των εκλογών και των συλλόγων βρίσκουν το καλύτερο συμπλήρωμά τους στις προσπάθειες των κυρίαρχων παρατάξεων να μας πείσουν ότι δεν μπορεί το φοιτητικό κίνημα να κάνει ούτε εκλογές", τονίζουν οι Πανσπουδαστικές ΚΣ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ