Παρασκευή 11 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Μηνύματα κατακραυγής

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον εξεγερμένο αλβανικό λαό. Μηνύματα κατακραυγής ενάντια στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη γειτονική χώρα εκφράζουν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω:

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ελληνικό στρατό στην Αλβανία με το πρόσχημα της "ανθρωπιστικής βοήθειας". Πιστεύει ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική και εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που δε συμπίπτουν σε καμία περίπτωση με τα συμφέροντα των εργαζομένων είτε στην Ελλάδα, είτε στην Αλβανία.

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) καταδικάζει την εγκληματική απόφαση των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να επέμβουν στρατιωτικά στην Αλβανία, με το πρόσχημα της βοήθειας. Στόχος τους, αναφέρει, είναι το μοίρασμα ζωνών επιρροής και ζητάει την άμεση ανάκληση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Καλεί όλους τους συναδέλφους λογιστές και όλο τον ελληνικό λαό, να εκφράσει έντονα την αντίθεσή του σ' αυτή την ιμπεριαλιστική επίθεση, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αλβανικό λαό, για την ειρήνη στην περιοχή, χωρίς επεμβάσεις και προστάτες.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Αχαρνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον εξεγερμένο λαό της Αλβανίας που μάχεται για καλύτερες μέρες στον τόπο του. Ζητάει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην Αλβανία και να βοηθήσει με την αποστολή τροφίμων, φαρμάκων και χρημάτων.

Η ΠΕΑΕΑ Αγίου Δημητρίου καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση και αυτούς που ανέδειξαν και στηρίζουν με όλα τα μέσα το φασιστικό καθεστώς Μπερίσα. Καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις συνέπειες και να απέχει από κάθε είδους επέμβαση στη γειτονική χώρα, όπως άλλωστε ορίζει και το Καταστατικό του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ