Τρίτη 15 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Αναστολή "στο παραπέντε" της απεργίας

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ αποφάσισε χτες την αναστολή της προγραμματισμένης για σήμερα και αύριο 48ωρης απεργίας

Την αναστολή της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αποφάσισε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ,μετά από την ανεπίσημη προφορική πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ για αυξήσεις κάτω από 7%.

Για τη Συλλογική Σύμβαση, την επαναφορά του ασφαλιστικού τους καθεστώτος όπως ήταν πριν το 1992 και την απόκρουση της πολυδιάσπασης της ΔΕΗ με τη δημιουργία θυγατρικών επιχειρήσεων, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είχαν ήδη πραγματοποιήσει μια 24ωρη απεργία πριν λίγες μέρες. Με τη χτεσινή απόφαση όμως η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ σπεύδει να "κλείσει" στα γρήγορα τη Σύμβαση Εργασίας, όπως έκανε και η ΟΤΟΕ, ενόψει και του "κοινωνικού διαλόγου".

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ καταγγέλλει τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΑΔ και ΔΑΚΕ ότι δημιούργησαν "πλειοψηφία συμβιβασμού με την πολιτική διάλυσης των κατακτήσεων των εργαζομένων". Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "φοβήθηκαν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων για μαζική συμμετοχή στην απεργία, όπως αυτή καταγράφηκε στην 24ωρη απεργία και στις άλλες διαδικασίες του κινήματος. Ολες οι "τάσεις" των παρατάξεων αυτών υπονόμευσαν με τη στάση και την αδράνειά τους την 48ωρη απεργία, κάτω από τον "κίνδυνο" να μην μπορούν να "μαζέψουν" μετά τον κόσμο. Εφεραν στο ΔΣ προφορική πρόταση Σύμβασης, η οποία κινείται πλήρως στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης. Στο "παραπέντε" προσκόμισαν και ενυπόγραφη δήλωση του κ. Παπαϊωάννου, με την οποία μας διαβεβαιώνει ότι θα ενταχθούμε πρώτοι στον "κοινωνικό διάλογο" - λαιμητόμο".

Η παράταξη καταγγέλλει "ότι αυτή η τακτική είναι επικίνδυνη! Στρώνει το χαλί για το πέρασμα των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, σε μια εποχή έντονης επίθεσης στις κατακτήσεις των εργαζομένων, στις εργασιακές σχέσεις, στα ασφαλιστικά δικαιώματα".

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στη βάση του αγώνα και να ξεπεράσουν στην πράξη τις "συμβιβασμένες ηγεσίες", να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Καλεί επίσης σε μαχητική συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των ταξικών δυνάμεων στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ