Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η συναυλία ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Στο Στάδιο "Ελευθερία" οργανώσεις νεολαίας από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία τραγουδούν για την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών

Ενα μήνυμα φιλίας ενάντια στο σοβινισμό και τον εθνικισμό θα στείλουν αύριο μέσα από τα λόγια και τη μουσική, από το κλειστό Στάδιο "Ελευθερία" της Λευκωσίας, οι νέοι της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας, μήνυμα που, σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστές βάζουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους στα Βαλκάνια, γίνεται πια επιτακτική ανάγκη.

Οι συνδιοργανωτές της αυριανής πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης, ΕΔΟΝ Κύπρου, ΚΝΕ, Τμήμα Νεολαίας του Κόμματος Αλληλεγγύης και Ελευθερίας της Τουρκίας, Ενωση Τουρκοκύπριων Φοιτητών, Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών και το Φόρουμ επαναπροσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων που εδρεύει στο Λονδίνο,εντάσσουν την αυριανή συναυλία στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν πάρει από κοινού, με στόχο απέναντι στον εθνικισμό να αντιτάξουν τη φωνή των νέων.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσει ο γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Διονύσης Τσακνής, Κούλης Θεοδώσου, Βούλα Κωνσταντίνου, Μουαμέρ Κετέντζογλου, Ηβη Δερμεντζή και Νεσιέ Γιασίν.

"Μήνυμα για τους δύο λαούς"

Χτες, έφτασαν από την Τουρκία στην Αθήνα ο Μουαμέρ Κετέντζογλου και η Ηβη Δερμεντζή και στη συνέχεια αναχώρησαν για την Κύπρο για να συμμετάσχουν στη συναυλία. Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, τους υποδέχτηκαν ο Ηρ. Τσαβδαρίδης και ο Κ. Κοτσώνης, εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Σήμερα, αναχωρεί για την Κύπρο και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΣ για να συμμετάσχει στην εκδήλωση. Οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν στο "Ρ" για τη συμμετοχή τους στη συναυλία και το νόημα που έχει γι' αυτούς το να αποτελούν μέρος της μεγάλης εκδήλωσης φιλίας.

"Το ρεπερτόριό μας είναι πολύ ευρύ, από ρεμπέτικα μέχρι και λαϊκά, θα τραγουδήσουμε ορισμένα λαϊκά και ρεμπέτικα, δυστυχώς δεν μπόρεσα να ετοιμάσω τίποτα από την Κύπρο γιατί ετοιμάστηκα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πάντως θα περάσουμε ωραία, τόνισε ο Μ. Κετέντζογλου. Μέχρι τώρα, όσο ξέρω, Τούρκος μουσικός δεν έχει πάει στην ελληνική Κύπρο και αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θα τραγουδήσουμε και ελληνικά και τουρκικά τραγούδια που είναι πολύ κοντά και θα φέρουμε έτσι, νομίζω, ένα μήνυμα ανάμεσα στους δύο λαούς. Θα τραγουδήσω την καλή ελληνική μουσική, ποτέ δεν επιδίωξα να τραγουδήσω μουσική χωρίς ποιότητα".

Οι δύο καλλιτέχνες, που εδώ και ενάμιση χρόνο συνεργάζονται, αποτελούν όπως λένε και οι ίδιοι "ένα ιδιαίτερο ντουέτο", καθώς η Η. Δερμεντζή είναι "χριστιανή από την Κωνσταντινούπολη", όπως λέει, έχει πάει σε ελληνικό σχολείο. "Νομίζω ότι και οι δύο μας θα συμβάλουμε με το δικό μας τρόπο στην ειρήνη και αυτό επιδιώκουμε, πιστεύοντας ότι η μουσική δεν έχει σύνορα", λέει η Η. Δερμεντζή.

"Οι δύο λαοί πρέπει να βασιζόμαστε, να αισθανόμαστε άνετα και όλα αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε με την αγάπη την ασφάλεια που πρέπει να νιώθουμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Πρέπει οι νέοι και οι διανοούμενοι και από τους δύο λαούς να έρχονται σε επαφή και αυτό θα συντελέσει πολύ και στη φιλία και την αγάπη και την ειρήνη", τονίζει ο Μ. Κετέντζογλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φωνές του κόσμου (2007-07-21 00:00:00.0)
Αρχή μιας σειράς ανάλογων πρωτοβουλιών (1997-04-18 00:00:00.0)
Την Τετάρτη η μεγάλη συναυλία (1997-04-13 00:00:00.0)
Η συναυλία θα γίνει! (1997-04-09 00:00:00.0)
Συναυλία στην Κύπρο (1997-04-08 00:00:00.0)
Εκδήλωση φιλίας, ειρήνης, προσέγγισης των δύο λαών (1997-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ