Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεπούλημα και μέσω "κοινωνικού διαλόγου"

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο "κοινωνικός διάλογος" δεν έχει ακόμα αρχίσει και περιμένουν από τις στημένες διαδικασίες να μάθουν τις κυβερνητικές προθέσεις, τότε ή είναι αφελείς ή έχουν τοποθετήσει τα συμφέροντά τους στην "απέναντι όχθη". Την ίδια ώρα που καλούνται οι "κοινωνικοί εταίροι" στο "τραπέζι του διαλόγου" για να συζητήσουν, τάχα, τα μέτρα για την "ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση", η κυβέρνηση δίνει νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ο "αναπτυξιακός" νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση πρόκειται να δώσει νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στην εργοδοσία, ως "αντιστάθμισμα", δήθεν, στις περικοπές των επιδοτήσεων. Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στην "Ημερησία", θα αναλάβουν οι... τράπεζες να μοιράζουν τα κονδύλια που θα πάρουν οι επιχειρήσεις από τις επιχορηγήσεις. Μόνο το 1997 ανέρχονται σε 170 δισ. δρχ.!!!

Παράλληλα, θα τους μειώσουν τις "αντιπαραγωγικές" ασφαλιστικές εισφορές, θα φροντίσουν να τους αγοράζουν την εργασία σε εξευτελιστικές τιμές, όπως και όποτε θέλουν κ.ο.κ. Τι άλλο μένει να τους δώσουν;

Από την άλλη, δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους, έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Ας πάνε, λοιπόν, όσοι θέλουν στον "κοινωνικό διάλογο". Οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει ότι το μόνο που θα "συζητηθεί" εκεί είναι πόσα και πώς θα αφαιρέσουν από αυτούς και θα τα προσθέσουν στις τσέπες της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ