Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κακοήθειες;

Σκέψεις, πολλές σκέψεις αναδύθηκαν, με αφορμή το κυριακάτικο άρθρο του "Βήματος", με θέμα τους σαραντάρηδες πολιτικούς ηγέτες. Του αστικού κόσμου βεβαίως, όπως θα έλεγε και ο κ. Μητσοτάκης.

Εξίσου εντυπωσιακή και η φωτογραφία της εφημερίδας. Στο κέντρο, ο ...κεντροαριστερός Κλίντον δεσπόζει εντυπωσιακά και πίσω από τις πλάτες του οι: Μ. Δαμανάκη, Γ. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης, Ντ. Μπακογιάννη, Κ. Σκανδαλίδης, Δ. Αβραμόπουλος, Ε. Βενιζέλος, Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής. Ολη η αφρόκρεμα του αστικού πολιτικού κόσμου δηλαδή, το ελπιδοφόρο "σήμερα και το αύριο" της αστικής τάξης της χώρας.

Προς στιγμήν, σκεφτήκαμε ότι το τρίπτυχο Κλίντον - "Βήμα" - φερέλπιδες πολιτικοί ηγέτες μπορεί να υπέκρυπτε κάποια βαθύτερη εσωτερική σχέση.

Σαν αυτή, ας πούμε, που ισχυρίζονται διάφοροι κακοήθεις ότι, για να γίνει κάποιος πολιτικός ηγέτης στην Ελλάδα, πρέπει να έχει οπωσδήποτε δύο βασικά προσόντα: Κατά πρώτον, πρέπει να έχει άριστες σχέσεις με την εκάστοτε αμερικανική κυβέρνηση. Αν κάποιος διατηρεί απλώς καλές η απλώς φιλικές σχέσεις με τους Αμερικανούς, αυτόματα τίθεται εκτός νυμφώνα.

Κατά δεύτερον, πρέπει να διατηρεί άριστες, επίσης, σχέσεις με συγκεκριμένο επιχειρηματικό - εκδοτικό συγκρότημα.

Πάλι όμως, είπαμε, η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χώρα, λειτουργεί η δημοκρατία και, άρα, κάτι τέτοιες "φθονερές" σκέψεις απλώς ανήκουν σε κακοήθεις..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ