Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Ντοπέ ο Γκρέι

Χωρίς τον Αμερικανό, που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση εφεδρίνης, ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Απόλλωνα με 92 - 52

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Απόλλωνα με 92 - 52 στην πρεμιέρα της β φάσης των πλέι οφ, έχασε όμως τον Ερβιν Γκρέι. Ο Αμερικανός παρακολούθησε το παιχνίδι από την εξέδρα, καθώς λίγο νωρίτερα η ΦΙΜΠΑ ενημέρωσε τον Ολυμπιακό ότι ο παίκτης αγωνίστηκε ντοπαρισμένος στο δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα. Ο Γκρέι που είχε περάσει από αντιντόπινγκ έλεγχο μαζί με τους Τόμιτς, Κόρφα, Βουρτζούμη, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας εφεδρίνη. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε ότι είχε φέρει μαζί του ορισμένα πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία στις ΗΠΑ μπορεί να τα προμηθευτεί ο καθένας από το σούπερ μάρκετ. Αν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, τιμωρείται αυτόματα με αποκλεισμό τριών μηνών και φυσικά θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Ο Γκρέι είναι ο τρίτος Αμερικανός που συλλαμβάνεται ντοπαρισμένος στη χώρα μας, μετά τον Μ. Τζόνσον του Αρη και τον Στιβ Μπαρτ του Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός, δύο μέρες μετά τη δύσκολη νίκη επί του Απόλλωνα στον τελικό του Κυπέλλου, αυτή τη φορά πήρε περισσότερο σοβαρά την ομάδα της Πάτρας και επικράτησε εύκολα με 92 - 52 (52 - 27). Το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην Πάτρα, ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί και τρίτο για την ανάδειξη του νικητή, οι δύο ομάδες συμφώνησαν να μη γίνει το Σάββατο, ώστε να προετοιμαστεί ο Ολυμπιακός για το φάιναλ φορ της Ρώμης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 6, Σιγάλας 12 (1), Παπανικολάου 19, Νάκιτς 4, Φασούλας, Τόμιτς 7, Τάρλατς 20, Βελπ 12 (1), Ρίβερς 8 (1), Ζουρπένκο 4.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Νεμάνια 4, Βούκσεβιτς 3 (1), Ράιλι 4, Χατζόπουλος 2, Αργυρόπουλος 5, Ταμπάκης, Βετούλας 3, Ελις 9, Μολφέτας 8, Μυριούνης 14 (1). ΑΕΚ -Σπόρτιγκ και Περιστέρι -Αρης
  • Για τη β φάση των πλέι οφ, η ΑΕΚ χωρίς τον Ν. Χατζή που είναι τραυματίας υποδέχεται στις 17.00 το Σπόρτιγκ. Στις 18.40 το Περιστέρι φιλοξενεί τον Αρη.
Κυπελλούχος Ευρώπης η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε κυπελλούχος Ευρώπης. Στον τελικό της Λευκωσίας με 19 πόντους του Ερέρος, 18 του Αρλάουσκας, 17 του Μποντιρόγκα και 13 του Ερέγκα, επικράτησε της ιταλικής Βερόνα με 78 - 64.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ