Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η βιντεοκασέτα...

Τη βιντεοκασέτα, με την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος - παραγωγή της ΓΣΕΕ, με αφορμή την περσινή Πρωτομαγιά - ενεχείρισε προχτές η Μ. Φραγκιαδάκη, μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Διοίκησής της, στον Ρ. Σπυρόπουλο. Ο λόγος; Για να τη δώσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ώστε "να δει με τι κόπο, αγώνες και αίμα ήρθαν αυτές οι κατακτήσεις".

Το περιστατικό αναφέρει η χτεσινή "Ελευθεροτυπία", σύμφωνα με την οποία έγινε προχτές σύσκεψη συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την οργάνωση της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ, αλλά γρήγορα η συζήτηση ξεστράτισε και πήγε στον "κοινωνικό διάλογο". Το ζήτημα, δηλαδή, που καίει και τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, αφού πληθαίνουν και δυναμώνουν συνεχώς οι αντιδράσεις των εργαζόμενων, των οποίων γίνονται δέκτες. Τότε "έπεσε" και η πρόταση της προαναφερόμενης συνδικαλίστριας, με αφορμή κάποιες, σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δε λέμε, η ιδέα της είναι καλή. Φανταζόμαστε, ότι θα έχουν και άλλο αντίγραφο στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Ας το δουν, λοιπόν, με προσοχή και αυτοί, αναλογιζόμενοι ταυτόχρονα τη θέση που έχουν πάρει για τον περιβόητο "κοινωνικό διάλογο"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ