Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Μηνύματα καταγγελίας

Την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να συμμετάσχει στην αποστολή πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης στην Αλβανία, με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, εκφράζουν ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάσου Λέσβου.Η συμμετοχή της Ελλάδας, πέρα από τα άλλα, θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή των Ελλήνων στρατιωτών, αναφέρουν. Σκοπός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν είναι η βοήθεια, αλλά η καθυπόταξη ενός λαού που εξεγέρθηκε ενάντια στην ταπείνωση που υπέστη από το διεφθαρμένο καθεστώς Μπερίσα. Ενός καθεστώτος που στηρίχτηκε και στηρίζεται από αυτούς ακριβώς που τώρα επεμβαίνουν τάχατες για να βοηθήσουν. Τέλος ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν το λαό της Αγιάσου να σταθεί αλληλέγγυος προς τον αλβανικό λαό και να του συμπαρασταθεί στις δύσκολες στιγμές που περνά.

Η ΝΕ Κορινθίας της ΠΕΑΕΑ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή στρατιωτικού τμήματος στην Αλβανία, τονίζοντας πως αποτελεί ωμή παραβίαση κάθε μορφής δικαίου. Η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στην Αλβανία δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, που κερδοσκοπούν σε βάρος του αλβανικού λαού. Καταλήγοντας, καλούν τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όλο το λαό, να αντισταθούν στη λογική της "νέας τάξης πραγμάτων" και στις στρατιωτικές επεμβάσεις στα εσωτερικά των χωρών, κόντρα στα συμφέροντα των λαών τους.

Οι αντιστασιακοί του Μοσχάτου καταδικάζουν την εγκληματική έγκριση του ΟΗΕ για επέμβαση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Αλβανία. Επίσης καταδικάζουν την προθυμία υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στην επιχείρηση αυτή. Εκφράζουν επίσης την αλληλεγγύη τους στα αιτήματα του εξεγερμένου αλβανικού λαού και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει και τον τελευταίο στρατιώτη από τη Βοσνία και την Αλβανία.

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Αρτας καταγγέλλει την απόφαση για αποστολή στρατιωτικής δύναμης στην Αλβανία και τονίζει πως η αποστολή αυτή ανοίγει το δρόμο για πολύ αρνητικές εξελίξεις για την Ειρήνη στην Αλβανία και στην περιοχή μας με την εμπλοκή της χώρας μας. Οχι άλλο λαϊκό αίμα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ