Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξική συσπείρωση για την Πρωτομαγιά

Συνδικάτα της ΑΘήνας δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενώ σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται οι γιορταστικές εκδηλώσεις

Ολο και περισσότερα συνδικάτα ενώνουν τη φωνή τους με την αγωνιστική φωνή της Επιτροπής Γιορτασμού της 1ης Μάη,που αποτελείται από σωματεία, Ομοσπονδίες και συνδικαλιστές, οι οποίοι διοργανώνουν την κεντρική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.Ταυτόχρονα, συνδικάτα από άλλες περιοχές της χώρας καταγγέλλουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και μπαίνουν μαχητικά στην προετοιμασία των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων.

"Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 1ης Μάη τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας", τονίζεται στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής,με την οποία καταγγέλλεται ο "κοινωνικός διάλογος" και σημειώνεται επίσης: "παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του "εκσυγχρονισμένου" ΠΑΣΟΚ και όλων των παρατρεχάμενων που τη στηρίζουν, πολιτική που εκφράζει τις ορέξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου"".

Τον "κοινωνικό διάλογο" καταγγέλλει το ΔΣ του Σωματείου ΚΑΖΗΣ,το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος."Θεωρούμε το διάλογο αυτό "στημένο" από την κυβέρνηση, που απλώς ζητά τη συναίνεση της εργατικής τάξης για να εφαρμόσει τα αντεργατικά αντιασφαλιστικά μέτρα", τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου. Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους "συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να δώσουν την πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΣΕΒ και τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος".

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας καλεί σε σύσκεψη τις διοικήσεις των σωματείων του κλάδου για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι "επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου και της σημερινής κυβέρνησης στα κεκτημένα δικαιώματα" και πως "πιστεύουμε ότι ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς μπορεί να πάρει ένα ξέχωρο περιεχόμενο - απάντηση στα σχέδια του ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και της ελληνικής κυβέρνησης".

Η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών και Περιχώρων "καλεί τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ της Αθήνας να πάρουν μέρος μαζικά στην ενωτική ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος". Το ΔΣ της Ενωσης αποφάσισε ομόφωνα να "μη συμμετάσχει στο διάλογο που μας καλεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ".

Στην Πάτρα

"Ο αγώνας, η ταξική πάλη και η σύγκρουση είναι ο δικός μας δρόμος",τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας στην πρωτομαγιάτικη προκήρυξή του, με την οποία καλεί σε συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και σε προσυγκέντρωση στα Ψηλαλώνια, στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας.Το συνδικάτο τονίζει ότι παλεύει για αύξηση των συντάξεων, σύνταξη στα 55, μέτρα για την κατοικία και δουλιά στους οικοδόμους, ενώ τονίζει: "Ο σιδερόφραχτος αντεργατικός "εκσυγχρονισμός", η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει ως στρατηγική επιδίωξη μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη να υποτάξει τους εργαζόμενους στα συμφέροντα των πολυεθνικών μονοπωλίων. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη σηματοδοτούν την αφετηρία αυτής της επίθεσης με τα "Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης" και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις", καταλήγει το συνδικάτο.

Στην Αρκαδία

Τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ καταγγέλλει η Τοπική Επιτροπή Αρκαδίας της ΕΣΑΚ,επειδή στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚ Αρκαδίας "κατέληξαν, με φασιστικές πρακτικές και λογικές, να απαγορεύσουν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση να μιλήσει η παράταξη της ΕΣΑΚ". Παράλληλα, καταγγέλλει την ταύτιση αυτών των παρατάξεων, που επιδίωξαν να "δώσουν έναν άχρωμο - άοσμο χαρακτήρα στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση" και να "λιβανίσουν" τις επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ και βιομηχάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ