Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένουν στις τρομοκρατικές δίκες αγροτών

Τριάντα επτά στην Πάτρα και άλλοι 22 στο Αίγιο κάθισαν χτες στο εδώλιο για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη

Αναβολή των δικών των αγροτών αποφάσισαν χτθες τα Τριμελή Πλημμελειοδικεία της Πάτρας και του Αιγίου όπου, σε πέντε συνολικά δίκες, παραπέμφθηκαν να δικαστούν 59 αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη.

Στην Πάτρα είχαν προγραμματιστεί τέσσερις δίκες με τις γνωστές κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της καταστροφής εθνικής οδού, για τη συμμετοχή των αγροτών σε μπλόκα που στήθηκαν στην Κοινότητα Λάππα και στη θέση Κουρλαμπά της Χαλανδρίτσας. Η μεθόδευση των πολλών δικών δείχνει την τακτική τρομοκράτησης του αγροτικού κόσμου, καθώς για τις ίδιες κατηγορίες στήθηκαν 4 διαφορετικές δίκες: η πρώτη με 11 κατηγορούμενους, η δεύτερη με 8, η τρίτη με 5 και η τέταρτη με 13. Τελικά και οι τέσσερις δίκες αναβλήθηκαν χωρίς να οριστεί νέα δικάσιμος, γεγονός που οδηγεί σε ομηρία τους αγρότες αφού, κάθε φορά που θα κρίνουν σκόπιμο, θα απειλούν τους αγρότες με τις δίκες.

Στο Αίγιο, χτες, κάθισαν στο εδώλιο 22 αγρότες. Εδώ οι κατασταλτικοί μηχανισμοί φάνηκε ότι βιάζονταν να εκδικάσουν την υπόθεση. Ενώ η δίκη ήταν πολύ πίσω στη σειρά, διεκπεραίωσαν (σσ ανέβαλλαν) τις προηγούμενες υποθέσεις και επιχείρησαν την εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτή η σπουδή πιθανά οφείλεται στο γεγονός πως σε λίγες μέρες θα γίνουν άλλες δύο δίκες με την ίδια κατηγορία (στις 7 Μάη άλλοι 40 αγρότες προσάγονται σε δίκη και άλλοι 20 στις 14 Μάη) κι έτσι η χτεσινή δίκη των 22 "πρωταιτίων", όπως τους χαρακτήριζαν, θα αποτελούσε ορόσημο. Τελικά, λόγω της απουσίας υπεράσπισης πολλών αγροτών η χτεσινή δίκη αναβλήθηκε για τις 11 Ιούνη. Στη χτεσινή δίκη ήταν έντονη η παρουσία αγροτών της Αιγιάλειας που κατέβηκαν από τα χωριά τους για να συμπαρασταθούν στους συναγωνιστές τους και στους πολλούς εκπροσώπους άλλων εργαζομένων και μαζικών φορέων της περιοχής που τους συμπαρστάθηκαν στον αγώνα. Αντίστοιχα έντονη - και καθόλου διακριτική - ήταν και η παρουσία αστυνομικών που, πάντως, δεν εμπόδισε τους αγρότες να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ