Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
Υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Απ. Τασούλα και Μ. Μπόσκου, για την εγκατάλειψη του Κέντρου

Τα οξύτατα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιατρικό και το βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Κιάτου έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα.

Οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ στην Ερώτησή τους υπογραμμίζουν ότι το ελλιπές προσωπικό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει προσπαθεί να κρατήσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο τις παρεχόμενες απ' το ΚΥ υπηρεσίες υγείας. Το ΚΥ Κιάτου καλύπτει μια περιοχή με 42.000 περίπου κατοίκους, στους οποίους - κατά τους καλοκαιρινούς μήνες - προστίθενται και οι παραθεριστές. Ο παθολογικός τομέας του ΚΥ σήμερα ουσιαστικά καλύπτεται μόνο από έναν γιατρό επιμελητή και δύο αγροτικούς γιατρούς. Ακόμη υπηρετούν ένας επιμελητής γιατρός - ο οποίος προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και σαν νομαρχιακός σύμβουλος - και ο διευθυντής του παθολογικού τμήματος που είναι αποσπασμένος τα τελευταία τρία χρόνια στο ΚΥ Σπάτων.

Το ΚΥ διαθέτει μικροβιολογικό εργαστήριο που λειτουργεί μόνο με δύο παρασκευάστριες οι οποίες εξυπηρετούν και το ΚΥ Ξυλοκάστρου. Να σημειωθεί ότι η μία πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί. Ακόμη, στο ακτινολογικό εργαστήριο οι κάτοικοι εξυπηρετούνται σε αραιά χρονικά διαστήματα από γιατρό του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου και το συντηρητή του Κέντρου Υγείας Κιάτου που εκτελεί χρέη βοηθού ακτινολόγου.

Μολονότι το ΚΥ βρίσκεται σε κυκλοφοριακό κόμβο αντιμετωπίζοντας πολλά τροχαία περιστατικά τα οποία αυξάνουν κατά τους θερινούς μήνες, εντούτοις δε διαθέτει ασθενοφόρο. Επίσης, ελλείψεις υπάρχουν και σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ το κτίριο παρουσιάζει προβλήματα στεγανότητας και άλλων φθορών.

Ο Απ. Τασούλας και η Μ. Μπόσκου ερωτούν τον υπουργό Κ. Γείτονα:

  • Γιατί είναι εγκατελειμμένο τα τελευταία χρόνια το ΚΥ Κιάτου, ενώ με μια πληρέστερη στελέχωσή του θα μπορούσε να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποσυμφορίζοντας το νοσοκομείο Κορίνθου και προστατεύοντας τους ασθενείς από την πολυδάπανη εμπορευματοποίηση της υγείας;
  • Τι μέτρα και πότε σκέφτεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομής στο Κέντρο Υγείας;
  • Προτίθεται να καλύψει τη θέση γιατρού καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας, και αν ναι, πότε;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ