Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Συνεχίζουν μαχητικά οι εργαζόμενοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ), συνεχίζοντας έτσι τους αγώνες τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να μεταβιβάσει τους παιδικούς σταθμούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στους ΚΠΣ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο - "σκούπα" του υπουργείου Εσωτερικών. Ενα νομοσχέδιο που από τη μια υποβαθμίζει και καταργεί την ενιαία, δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και από την άλλη ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, καθώς μετατάσσονται υποχρεωτικά στα νέα νομικά πρόσωπα των δήμων.

Ο αγώνας τους, όπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δήλωσαν χτες, δεν πρόκειται να σταματήσει και τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων θα συνεδριάσουν το Σάββατο για να καθορίσουν την παραπέρα πορεία.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαχειριστών των ΚΠΣ Αντώνης Λαζαράκης δήλωσε στο "Ρ": "Το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας εξακολουθούν να κρατούν αρνητική στάση απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για δωρεάν, δημόσια προσχολική αγωγή, ακόμα και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο".

Στη χτεσινή συγκέντρωση έγινε καταγγελία ότι ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς ζήτησε από τους εργαζόμενους στους ΚΠΣ της περιοχής του να δουλέψουν τις μέρες του Πάσχα. Αυτό - όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι - σημαίνει καταστρατήγηση του δικαιώματος των αργιών και παράβαση του νόμου 2218/94.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ