Πέμπτη 17 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΓΕΙΑ
Στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων

Χτες συναντήθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ με την Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥ - ΙΚΑ) συναντήθηκε χτες το απόγευμα με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή.Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα βασικά θέματα του νομοσχεδίου υγείας, που δημοσιοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας.

Μετά τη συνάντηση ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε ότι και με αυτό το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζονται τα βασικά προβλήματα της υγείας του λαού και τόνισε: "Μέσα από αυτό το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για μια πιο γοργή ιδιωτικοποίηση τομέων της υγείας. Τα προβλήματα, αντιμετωπίζονται, με βάση τη λογική του κέρδους και όχι τα δικαιώματα του ανθρώπου στην υγεία και την υποχρέωση του κράτους να τα παρέχει".

"Πρέπει να τονίσουμε, συνέχισε ο Σπ. Χαλβατζής ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θίγει και πολλά ζητήματα που σχετίζονται και με το φάρμακο. Αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα, όπου ο ΕΟΦ θα είναι πλέον μόνο ως τίτλος Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, αλλά στην ουσία θα είναι ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης των φαρμακοβιομηχάνων".

Και ο Σπ. Χαλβατζής κατέληξε: "Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, αλλά και γενικότερα ο λαός και οι εργαζόμενοι, μέσα από τους μαζικούς φορείς θα πρέπει να αγωνιστούν, ώστε να υπάρξει ένα νομοσχέδιο, που θα αντιμετωπίζει στην ουσία τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας του λαού. Πριν από όλα και κυρίως την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά και να κλείνει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση και στο μεγάλο κεφάλαιο".

Ο πρόεδρος της ΠΟΥΓΥ - ΙΚΑ Χρ. Πασχαλούδης δήλωσε: "Μέσα από τη συζήτηση συμφωνήσαμε με το ΚΚΕ σε κάποιες βασικές αρχές. Δηλαδή σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα με τους ασφαλισμένους να απευθύνονται σ' έναν οικογενειακό γιατρό, ένα δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ένα νοσοκομείο. Από κει και πέρα θα παρακολουθήσουμε τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή και εμείς ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο όπως και τα άλλα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου θα κάνουμε τις προτάσεις μας και στα κόμματα αλλά και στον αρμόδιο υπουργό".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περικοπές και χαράτσια με «πιλότο» το ΙΚΑ (2008-05-27 00:00:00.0)
Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (2001-06-07 00:00:00.0)
«Γονατίζουν» και το ΙΚΑ (2001-05-19 00:00:00.0)
Δεν επιδέχεται βελτιώσεις (1998-05-16 00:00:00.0)
Αλυσίδα επιθέσεων σε βάρος των νοσοκομειακών γιατρών (1997-07-08 00:00:00.0)
Χρόνια η πάθηση (1997-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ