Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Η παρέμβαση ανέκοψε την ομαλή εξέλιξη

Δηλώσεις από τη συνέντευξη Τύπου του Ορ. Κολοζώφ στην Τρίπολη

Σε συνέντευξη Τύπου, χτες το απόγευμα στην Τρίπολη, ο Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία είπε πως η εξέγερση του αλβανικού λαού ήταν μια δυναμική που αναπτύχθηκε από τα κάτω. Πως ανέδειξε ως στόχους να αποχωρήσει ο Μπερίσα από την εξουσία, να δημιουργηθεί πολιτική διέξοδος από μια κυβέρνηση αποδεκτή απ' όλους και αυτή η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε ελεύθερες εκλογές.

"Η παρέμβαση των δυνάμενων της ΕΕ και ιδιαίτερα των Γερμανίας, Ιταλίας και Ελλάδας, σημείωσε, ανέκοψε αυτήν την εξέλιξη. Επιμένοντας η ΕΕ να συνεχίσει η κυβέρνηση Φίνο το έργο της, νομιμοποιεί τον Μπερίσα και τη Βουλή που εκλέχτηκε με νόθες εκλογές. Τα ξένα στρατεύματα εκεί, και τα ελληνικά, δυναμώνουν την παρουσία του Μπερίσα".

Ο Ορ. Κολοζώφ συμπλήρωσε πως όταν αναπτύχθηκε μια δυναμική από τα κάτω δεν υπήρχε περιθώριο για εμφύλια σύρραξη. Σήμερα, όμως, υπάρχει και υπάρχει ο φόβος μήπως η Ελλάδα είναι συμμέτοχος, με τη στρατιωτική εμπλοκή της και την αποστολή στρατιωτών μας στην Αλβανία, στην εξέλιξη αυτή.

"Τα στρατεύματά μας πάνε στην Αλβανία για να οργανώσουν ένα κράτος που στηρίζεται στον Μπερίσα, την κυβέρνηση Φίνο και ένα νόθο εκλεγμένο Κοινοβούλιο. Η αστυνομία και ο στρατός της Αλβανίας ανασυγκροτούνται με βάση τη βοήθεια που δίνουν οι ξένες δυνάμεις και που καμιά σχέση δεν έχει με ανθρωπιστική βοήθεια" είπε, κάνοντας σαφή την αντίθεση του ΚΚΕ με την επέμβαση της Ελλάδας και της ΕΕ στις εσωτερικές διεργασίες της Αλβανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ