Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΝΙΜΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
Ταμείο υπό διάλυση...

Ερώτηση των βουλευτών των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Στρ. Κόρακα

Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκεται το "Ειδικό Ταμείο Μονίμων Οδοστρωμάτων Αθηνών" (ΕΤΜΟΑ). Η έλλειψη οργανισμού και αρμοδιοτήτων, η ανυπαρξία οικονομικών πόρων και το γεγονός ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Ταμείου απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν μετατρέψει το ΕΤΜΟΑ σε Ταμείο - φάντασμα.

Τα προβλήματα του Ταμείου έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Οικονομίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Στρ. Κόρακας."Τα έσοδα του Ταμείου είναι μηδαμινά, με αποτέλεσμα να επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ετσι, πολλές φορές δεν αποζημιώνονται οι υπάλληλοί του για την πέρα του κανονικού ωραρίου απασχόλησή τους (Κυριακές, νυχτερινά, εκτός έδρας κλπ.) και επιπλέον καθυστερεί και η κανονική μισθοδοσία τους (τελευταία καθυστέρησε ένα μήνα) ", επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Αποτέλεσμα της κατάστασης ήταν οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που συνοδεύτηκαν με κατάληψη των γραφείων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σημειώνεται ότι, το ΕΤΜΟΑ ιδρύθηκε το 1922, με σκοπό την κατασκευή και συντήρηση έργων οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου και φωτεινής σηματοδότησης στην περιοχή της Αθήνας. Αντικείμενα που στη συνέχεια πέρασαν στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε ιδιώτες με ταυτόχρονη συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Ταμείου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σε σύνολο 575 εργαζομένων στο Ταμείο, οι οργανικές θέσεις είναι μόνο 50 και μόλις 120 απ' αυτούς εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΕΤΜΟΑ.

Το σωματείο των εργαζομένων του ΕΤΜΟΑ έχει προτείνει τη μετάταξη - μεταφορά του συνόλου του προσωπικού στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εργων με όρους που δε θα βλάπτουν τους εργαζόμενους, αλλά, αντίθετα, θα τους εξομοιώνουν με τους συναδέλφους τους στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Η εξομοίωση να αφορά την επικουρική και υγειονομική ασφάλιση, καθώς και το εφάπαξ χρηματικό βοήθημα κατά τη συνταξιοδότηση. "Η υλοποίηση αυτών των προτάσεων θα επιτρέψει στους υπαλλήλους του ΕΤΜΟΑ να έχουν την ίδια εξέλιξη στην ιεραρχία με τους συναδέλφους τους του ΥΠΕΧΩΔΕ, πράγμα που δε γίνεται σήμερα, εξαιτίας της απουσίας Οργανισμού", τονίζουν στην ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές. Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, αν προτίθεται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΤΜΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ