Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμβάσεις μισθωτής εργασίας, αλλά συμβάσεις έργου είναι μικροί επιχειρηματίες! Αυτό υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα - γιατί περί αυτών πρόκειται στην πραγματικότητα - θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι αφού "αναβαθμίζονται" σε επιχειρηματίες!

Από τη Γερμανία ο Κ. Σημίτης δήλωσε: "Στην Ελλάδα - όπως και σε άλλες χώρες, π. χ. στην ΟΔΓ - όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ακολουθούν την τακτική να μη συνάπτουν συμβάσεις μισθωτής εργασίας, αλλά συμβάσεις έργου. Και αυτό για τον εργαζόμενο - ο οποίος γίνεται έτσι ένας μικρός επιχειρηματίας - σημαίνει ότι απολαμβάνει πολύ ολιγότερης νομικής προστασίας (έτσι!) και ασφαλείας".

Από τη δήλωση αυτή προκύπτει ολοκάθαρα ότι η κυβέρνηση επιμένει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε... "μικρούς επιχειρηματίες", πράγμα που σημαίνει απλά ότι δεν πρέπει πλέον να περιμένουν καμία προστασία από το κράτος, σε αντίθεση με τους μεγάλους επιχειρηματίες, στους οποίους τα δίνει όλα.

Παρά τις ξεκάθαρες κυβερνητικές θέσεις και επιλογές, η πλειοψηφία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων επιμένει δογματικά στη συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο - απάτη, με αποκλειστικό σκοπό το σάρωμα των κοινωνικών κατακτήσεων. Θα σπάσουν τα μούτρα τους όμως και αργά ή γρήγορα θα απομονωθούν από τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ