Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1997
Συστράτευση, αντίσταση, αγώνας

Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δίνουν μαζικό, μαχητικό "παρών" στη συγκέντρωση του Συντάγματος. Λένε "όχι" στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" και διαμηνύουν ότι δεν παζαρεύουν τα κατακτημένα με αίμα και θυσίες δικαιώματά τους

Το μήνυμα της στράτευσης, της αντίστασης και του αγώνα αντηχεί αύριο στην Αθήνα και στη χώρα ολόκληρη στις εκδηλώσεις για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στόχος των ταξικών δυνάμεων είναι να γίνει η φετινή Πρωτομαγιά αφετηρία στην ανάπτυξη της πιο μαζικής, ενωτικής και αποφασιστικής αντίστασης στην επερχόμενη σφοδρή επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, που εδώ και καιρό προετοιμάζουν κυβέρνηση και βιομήχανοι με "αυτόματο πιλότο" τη "λευκή βίβλο" της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να γίνουν, επίσης, οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις"βήμα" καταδίκης της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου" και όσων μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα δεχτούν να παίξουν το ρόλο του "μαϊντανού" σ' αυτή τη στημένη παράσταση.

Στην Αθήνα δεκάδες εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες, καθώς επίσης και εκατοντάδες συνδικαλιστές, καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαχητικό "παρών" στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα,στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης των αγώνων και ενωτικής συστράτευσης για την απόκρουση της επερχόμενης θύελλας. Η συγκέντρωση αρχίζει στις 10 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου θα επιδοθεί το ψήφισμα. Εκπρόσωποι της Επιτροπής Γιορτασμού θα καταθέσουν αύριο στις 8.30 πμ στεφάνια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων σε προκήρυξή της τονίζει: "Ενώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας με όλους αυτούς που αντιστέκονται στη χώρα μας και στον κόσμο ολόκληρο. Με όλους αυτούς που πιστεύουν στη δύναμη του αγώνα. Με αυτούς που συνειδητοποιούν ότι το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί εκφραστές και υποτακτικοί του δεν είναι ανίκητοι. Απαιτούμε μέτρα για την ανεργία και την επιβίωση των ανέργων. Λύση στα ασφαλιστικά προβλήματα. Σύνταξη στα 55 (... ). Σήμερα που ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, σήμερα που προσπαθούν να μας αλυσοδέσουν και να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα, δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην Ευρώπη της φτώχειας και της ανεργίας. Αγωνιζόμαστε για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για μια Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας, της ισότιμης συνεργασίας, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων μας, υλοποιούμε στην πράξη την απόφασή μας, ότι με νύχια και με δόντια θα βάλουμε φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης για κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης... ".

Στη συγκέντρωση του Συντάγματος καλεί και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων,η οποία στην Πρωτομαγιάτικη διακήρυξή της επισημαίνει ότι σήμερα που όλες οι κατακτήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των δυνάμεων του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι πρέπει να διαμηνύσουν ότι δεν παζαρεύουν τα κατακτημένα, με αίμα και θυσίες, δικαιώματά τους. "Καταδικάζουμε - τονίζει - τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τη συμμετοχή τους στα παζάρια του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου". Ο δρόμος της ταξικής και συλλογικής πάλης είναι αυτός που μπορεί να δώσει αποτελέσματα και όχι αυτός του ατομικισμού, του πολύμορφου τζόγου και της διαφθοράς". Η ΟΣΝΙΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 πμ στο κτίριο του ΕΚΑ.Σε ανάλογη προκήρυξή της η Ομοσπονδία Λογιστών τονίζει: "Η κυβέρνηση αυτή την περίοδο, με Δούρειο Ιππο το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο, επιχειρεί να εφαρμόσει στο ακέραιο τις εντολές της "λευκής βίβλου", του Μάαστριχτ και της εργοδοσίας. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ χωρίς προσχήματα, έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στο διάλογο - απάτη. Ο δρόμος που έχει επιλέξει, είναι ο δρόμος του συμβιβασμού και της συναίνεσης. Εκείνο που έχει υποχρέωση να κάνει σήμερα είναι να απορρίψει χωρίς καμιά συζήτηση, τις προτάσεις της κυβέρνησης. Εχει υποχρέωση να μπει μπροστά και να συμβάλει στην οργάνωση του αγώνα για την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων της εργατικής τάξης. Τέτοιο διάλογο έχει ανάγκη να επιβάλει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα και όχι να υποταχθεί και να συμφωνήσει στην αφαίρεση κατακτήσεων που έχουν κατοχυρωθεί από τους μέχρι σήμερα αγώνες της τάξης μας".

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η Ενωση Λογιστών (ΕΕΛΠ), που καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 πμ στα γραφεία της.

Στη συγκέντρωση του Συντάγματος και σε προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στην Ομόνοια καλεί ο σύλλογος εργαζόμενων στο Δήμο Μοσχάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομόφωνη απόφαση για Κάνιγγος (2001-04-24 00:00:00.0)
ΑΠΕΡΓΙΑ (1998-04-09 00:00:00.0)
Αγωνιστικός γιορτασμός (1997-05-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικός γιορτασμός (1997-05-02 00:00:00.0)
Δυναμώνει το αγωνιστικό προσκλητήριο (1997-04-18 00:00:00.0)
Ταξική συσπείρωση για την Πρωτομαγιά (1997-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ