Τετάρτη 30 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε την Κυριακή, ο άτυχος λιμενοφύλακας

Τραυματίστηκε θανάσιμα, σε σύγκρουση με αλβανικό ταχύπλοο

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεγανήσι Λευκάδας, κηδεύτηκε την Κυριακή ο άτυχος λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης, μέλος του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, αφού τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα από ένοπλη σύγκρουση που είχε με αγνώστους - πιθανότατα Αλβανούς - κατά τη διάρκεια περιπολίας στον όρμο της Παγανιάς, στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Το φουσκωτό περιπολικό σκάφος με το αριθμό ΠΛΣ 206, περιπολούσε επανδρωμένο με τετραμελές πλήρωμα, στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στον όρμο, όταν εντόπισε ταχύπλοο σκάφος άγνωστης ταυτότητας, στο οποίο επέβαιναν πέντε-έξι επιβάτες. Το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να σταματήσει το ταχύπλοο ειδοποιώντας το, με στόχο να κάνει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Το άγνωστο ταχύπλοο όμως δεν υπάκουσε στην έκκληση και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κινούμενο προς τις αλβανικές ακτές, ενώ ταυτόχρονα με αυτόματα όπλα, οι επιβαίνοντες έριξαν καταιγισμό πυροβολισμών. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ανταπέδωσαν τα πυρά και κατά πάσα πιθανότητα τραυμάτισαν κάποιους από τους επιβάτες του ταχύπλοου.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, εξέφρασαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σ. Σουμάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ