Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με νέα ορμή

Το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ, που ολοκλήρωσε προχτές τις εργασίες του, αποτέλεσε ένα μεγάλο σταθμό στη δράση της Οργάνωσης και τη συμβολή της νεολαίας στην ανάπτυξη της πάλης για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου. Από τις πολύμορφες εμπειρίες, που έφτασαν στο βήμα του 7ου Συνεδρίου, διαπιστώνεται ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έχει πλέον τη δική της πολύτιμη πείρα, που αποκτήθηκε με πολύ κόπο και προσπάθεια των νέων κομμουνιστών στους χώρους δουλιάς, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Η πείρα αυτή πατάει στις μικρές και μεγάλες μάχες που δόθηκαν από τους νέους κομμουνιστές με επιτυχία, σε σημαντικούς σταθμούς το προηγούμενο διάστημα. Πατάει στην πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ για τη φιλία των Βαλκανικών λαών και την οργάνωση της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, με σημαντικές πρωτοβουλίες στη χώρα μας, αλλά και διεθνείς, ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων των ιμπεριαλιστών, που ματοκυλούν καθημερινά τους λαούς. Πατάει στη σημαντική συμβολή της ΚΝΕ στην εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές και το κέρδισμα νέων με την πολιτική του. Πατάει στη συμβολή της στους τελευταίους μεγαλειώδεις αγώνες του λαού, στις αγροτικές κινητοποιήσεις, στην παιδεία και στους αγώνες των άλλων εργαζομένων. Πατάει στη σημαντική ενίσχυση του πόλου της αντίστασης και του αγώνα μέσα στα πανεπιστήμια με την εκλογική άνοδο των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές. Πατάει τέλος, στη σοβαρή μάχη που έδωσαν οι νέοι κομμουνιστές, και την κέρδισαν, για τη στράτευση εκατοντάδων νέων με την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ, στην πάλη για τη σοσιαλιστική προοπτική, μέσα από τον υπερδιπλασιασμό των οργανωμένων δυνάμεών της.

Ολες αυτές οι κατακτήσεις της Οργάνωσης, που εκτιμήθηκαν από το Συνέδριο με ιδιαίτερη ωριμότητα και χωρίς καμία διάθεση "παραμονής στις δάφνες" και επανάπαυσης, γίνονται παρακαταθήκη για το αισιόδοξο μέλλον της, αλλά και πρόκληση για μεγαλύτερο άνοιγμα και δράση στη νεολαία. Δράση που πρέπει να βρίσκει κάθε φορά τους δρόμους, τα μέσα, τις μεθόδους, ώστε η αγωνιστική συσπείρωση της νεολαίας να αποκτά ριζοσπαστικά κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά, ώστε η αμφισβήτηση και η δυσαρέσκεια να μετατρέπεται σε διάθεση σύγκρουσης με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος για τη νεολαία, όπως και για όλο τον εργαζόμενο λαό και την εργατική τάξη της χώρας μας. Η σημερινή γενιά επωμίζεται σοβαρές ευθύνες και καθήκοντα για το προχώρημα της υπόθεσης αυτής. Σ' αυτή τη δύσκολη αποστολή έχει δίπλα της, πολιτικό και ιδεολογικό καθοδηγητή, συμπαραστάτη και σύντροφο, το Κόμμα της δουλιάς, το ΚΚΕ. Το κόμμα που διαπαιδαγωγεί τους νέους με τη θεμελιακή θέση, ότι την ιστορία τη γράφουν οι λαϊκές μάζες μέσα από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Δυναμικά μπροστά λοιπόν, οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, στο δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα για τη "νεανική αντεπίθεση στον ιμπεριαλισμό, με το ΚΚΕ, για το σοσιαλισμό", όπως έγραφε και το κεντρικό σύνθημα του 7ου Συνεδρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ολλανδία (2023-02-21 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ στη Μαδρίτη (2014-02-15 00:00:00.0)
Σύντροφος στους αγώνες της νεολαίας (2013-01-13 00:00:00.0)
Ισχυρή ΚΝΕ στο πλευρό του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό (2010-01-10 00:00:00.0)
ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ (2008-11-21 00:00:00.0)
"Μαζί στην αντεπίθεση" (1997-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ