Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΚΕ
Επικίνδυνη στάση

Την επικίνδυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή τη Σύνοδο της Συμβουλευτικής Επιτροπής ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Χερσόνησο του Ηρακλείου.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην τοποθέτηση του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, Δ. Αποστολάκη, η ΝΕ Ηρακλείου σημειώνει πως "με κυνικό τρόπο ζήτησε την προστασία και παρέμβαση των Αμερικάνων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, νομιμοποιώντας με αυτό τον τρόπο την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" των γερακιών του πολέμου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υφυπουργός "πέταξε" μαζί με τα γεράκια του Πενταγώνου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με ελικόπτερο στη Γαύδο για να τους δείξει δήθεν μέχρι πού έφτασαν τα τουρκικά F - 16 για να τους πείσει ότι η Γαύδος απέχει λίγα μίλια από την Κρήτη. Λες κι οι Αμερικάνοι περίμεναν τον υφυπουργό να τους δείξει τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Γαύδου και Κρήτης. Μα τόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη του κρητικού λαού; Προσπαθώντας να του ρίξουν στάχτη στα μάτια για να μην αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ για αξιοποίηση της Γαύδου και Γαυδοπούλας, όπως και όλης της Κρήτης για στρατιωτικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, για αποτελεσματικότερη διείσδυση του ΝΑΤΟ προς Νότο, για να ελέγξουν την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τη Βόρειο Αφρική;".

Η ΝΕ συνεχίζει λέγοντας ότι "στα πλαίσια αυτά εντάχθηκε και η "τουριστική" επίσκεψη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπους και γνωστού επιχειρηματία παραγωγής οπλικών συστημάτων. Και τότε αποσιωπήθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της επίσκεψής του στη Γαύδο, ρίχνοντας και πάλι στάχτη στα μάτια των Κρητικών ότι δήθεν με την παρουσία του στο νησί ήθελε να δηλώσει την ελληνικότητα της Γαύδου. Αλλωστε ένα από τα θέματα που κουβεντιάζονται στη Χερσόνησο τις μέρες αυτές, είναι η αγορά πυραυλικών συστημάτων που καμία σχέση δεν έχει με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας. Μόνο τις εγκληματικές βλέψεις των γερακιών του πολέμου και τα οικονομικά οφέλη των στρατιωτικοβιομηχανικών συμπλεγμάτων των ιμπεριαλιστών εξυπηρετούν τέτοιες αγορές. Ταυτόχρονα στα πλαίσια της νέας επεκτατικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ στην οποία συμφώνησε και η ελληνική κυβέρνηση, τίθεται σε λειτουργία το στρατιωτικό αεροδρόμιο που είχαν φτιάξει οι Γερμανοί κατά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο στο Καστέλι της Πεδιάδας Ηρακλείου δηλαδή με λίγα λόγια η Κρήτη δε θα μετατραπεί σε πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου αλλά σε προκεχωρημένη μπαρουταποθήκη των ιμπεριαλιστών για να εξυπηρετήσουν τα ύπουλα εγκληματικά τους σχέδια σε βάρος των λαών της περιοχής και κατά συνέπεια του κρητικού λαού.

Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε οι Κρήτες, ο ελληνικός λαός, όλοι οι λαοί της περιοχής να αποτρέψουμε τα σχέδια των γερακιών του πολέμου και να μην επιτρέψουμε η Κρήτη, η χώρα ολόκληρη, να γίνει ξέφραγο αμπέλι των ιμπεριαλιστών. Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του νομού και όλης της Κρήτης να αντιδράσουν δυναμικά στα σχέδια αυτά εκδηλώνοντας έτσι τα φιλειρηνικά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα που παραδοσιακά έχει ο κρητικός λαός".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανυπολόγιστες συνέπειες από την καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο (2014-07-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (1999-06-30 00:00:00.0)
Τουρκική άσκηση κοντά στη Γαύδο! (1998-05-27 00:00:00.0)
Δε θα γίνουμε ορμητήριο του ΝΑΤΟ (1997-05-20 00:00:00.0)
Απάντηση της ΔΕΗ για τη Γαύδο (1996-06-20 00:00:00.0)
Το "χαμόγελο της συμπόνιας" και οι Κρητικοί (1996-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ