Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική "υποδοχή" στο διάλογο - φιάσκο

Συγκέντρωση και πικετοφορία οργανώνουν οι συνταξιούχοι την ερχόμενη Τετάρτη, στις 10 πμ, στην Κάνιγγος. Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις. Ενημερωτικές εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους

Συγκέντρωση και πικετοφορία οργανώνουν οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ και ΝΑΤ, την Τετάρτη 14 Μάη στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος, "υποδεχόμενες" έτσι την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου".Οι ομοσπονδίες απαιτούν την άμεση κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και καλούν τα συνταξιουχικά σωματεία όλης της χώρας να αντιδράσουν με κάθε μορφής κινητοποίηση. Για την ίδια μέρα πολλά συνδικάτα προγραμματίζουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενημερωτικές εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους,σαν την απαρχή μιας ευρύτερης καμπάνιας στην κατεύθυνση του ξεσκεπάσματος αυτής της στημένης παγίδας.

Σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες καλούν στη συγκέντρωση της Τετάρτης και τονίζουν: "Την ημέρα αυτή αρχίζει ο περιβόητος κοινωνικός διάλογος που αποφάσισε η κυβέρνηση. Διάλογος, που σαρώνει τα πάντα. Δεν είναι διάλογος, είναι μονόλογος και εν ψυχρώ εκτέλεση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων συνταξιούχων και εργαζομένων. Και επειδή η γενιά μας πολύ αγωνίστηκε και μάτωσε για να τα κατακτήσει, δε θα δεχτούμε να μας αφαιρέσουν ό,τι απόμεινε από τους τρεις νόμους της ΝΔ. Η δήλωση του πρωθυπουργού, που λέει δικαιώματα του '50 δεν μπορούν να ισχύουν σήμερα, είναι καθαρό πού μας οδηγεί αυτός ο διάλογος - φιάσκο".

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει: "Ενα από τα πολλά πλήγματα που θα δεχτούμε, είναι ότι από την 1/1/98 οι επικουρικές συντάξεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες του 20% των συντάξιμων αποδοχών, μέτρο το οποίο θα θίξει το σύνολο σχεδόν των συνταξιούχων που παίρνουν επικουρική σύνταξη".

Οι ομοσπονδίες καταλήγουν, καλώντας τους συνταξιούχους να δώσουν αγωνιστικό "παρών" στην κινητοποίηση, διαμηνύοντας: "Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας".

Συλλαλητήριο στην Κοζάνη

Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Νομού Κοζάνης την Τετάρτη 14 Μάη στις 7.30 μμ - ημέρα έναρξης του "κοινωνικού διαλόγου" - στην κεντρική πλατεία της πόλης, "για να πουν το μεγάλο όχι στο διάλογο της απάτης".

Σε ανακοίνωση της ΣΕΑ επισημαίνεται ότι ο Νομός Κοζάνης είναι μια από τις εφτά επιλεγμένες περιοχές όπου θα εφαρμοστούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, για να τον "μετατρέψουν σε σύγχρονο στρατόπεδο ενός εξευτελιστικά αμειβόμενου εργατικού δυναμικού, χωρίς δικαιώματα".

Συνεχίζοντας, αναφέρεται ότι η Κοζάνη και γενικότερα η περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας έχει φτάσει στα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά.

Τέλος καλεί τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να μην πέσουν σ' αυτή την παγίδα που ονομάζεται "κοινωνικός διάλογος", "προδίδοντας την εργατική τάξη και μετατρεπόμενες σε συνενόχους της πολιτικής των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου".

Συγκέντρωση στον Πύργο

Συγκέντρωση καταγγελίας των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου", μέσω του οποίου - όπως επισημαίνουν - προωθείται η πιο σφοδρή επίθεση κατά του συνόλου των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οργανώνουν τα σωματεία Οικοδόμων και Συνταξιούχων Πύργου.Η συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα στις 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Το ΕΚ Ζακύνθου καταγγέλλει

"Η μεγάλη επίθεση κατά των εργαζομένων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και με τον κοινωνικό διάλογο, προετοιμάζει το έδαφος για το γκρέμισμα όλων των εργασιακών κατακτήσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

"Για να περάσουν τα αντεργατικά σχέδια - επισημαίνεται - χρησιμοποιούν το διάλογο, μέσα από τον οποίο θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε συνένοχους της σύνθλιψης του ασφαλιστικού συστήματος και της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται και οι πλειοψηφίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων που "θα προσέλθουν σ' αυτόν το διάλογο και θα συζητήσουν πόσα από τα κεκτημένα θα παρθούν πίσω". "Γίνονται συνένοχοι - συνεχίζει η ανακοίνωση - δίνουν στήριξη και άλλοθι στην κυβέρνηση και αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στην εργατική τάξη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ