Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη "ΡΕΝΟ"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από 100 περίπου εργάτες του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας "Ρενό" στο Βιλβόρντε του Βελγίου, αναχώρησε χτες το πρωί για το Παρίσι, για να παραβρεθεί στη συνάντηση του κεντρικού συμβουλίου της εταιρίας.

Παράλληλα, στο Βιλβόρντε, οι εργαζόμενοι που παρέμειναν εκεί άρχισαν απεργία πείνας μιας μέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας να κλείσει το εργοστάσιο αυτό, αφήνοντας έτσι άνεργους τους 3.100 εργαζομένους του.

Η εκτέλεση της σχετικής απόφασης έχει σταματήσει ύστερα από την απόφαση της αναστολής που εξέδωσε το Εφετείο των Βερσαλλιών στη Γαλλία, εκτιμώντας πως η γενική διεύθυνση της "Ρενό" όφειλε να συμβουλευτεί την επιτροπή του ευρωπαϊκού ομίλου της εταιρίας προτού λάβει τη σχετική απόφαση.

Από την πλευρά της η γενική διεύθυνση της εταιρίας δεν αμφισβήτησε την απόφαση αναστολής και ανακοίνωσε πως πρόκειται να καλέσει σύνοδο του ευρωπαϊκού ομίλου, δίχως όμως να έχει επανέλθει ως προς την ημερομηνία του κλεισίματος του βελγικού εργοστασίου.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας της, η ένωση των εργατών του Βιλβόρντε έχει ανακοινώσει πως την 21η Μάη θα κλείσει έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο με 600 αυτοκίνητα, που αποτελούν το μέσο όρο ημερήσιας παραγωγής της κατασκευαστικής μονάδας, στην οποία συναρμολογούνται τα μοντέλα "Μεγκάν" και "Κλίο".

Επίσης οι εργαζόμενοι της "Ρενό" του Βιλβόρντε ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στις 28 Μάη στην "Ευρωπαϊκή Πορεία για την Απασχόληση" που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων (CES).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ