Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Στάση και πορεία αύριο

Συνέχιση της κυβερνητικής αδιαφορίας καταγγέλλουν τα σωματεία των εργαζομένων, καθώς και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Συνέρχεται αύριο και η Συντονιστική Επιτροπή για τη Ζώνη

Με 3ωρη στάση εργασίας (11.30 π. μ. - 2.30 μ. μ.) αύριο Πέμπτη και πορεία από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απαντούν οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος στη συνεχιζόμενη αδιαφορία της κυβέρνησης μπροστά στον αργό θάνατο της Ζώνης και στην επέκταση της ανεργίας. Η νέα κινητοποίηση έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στο Πέραμα πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου, όπου επαναβεβαιώθηκε η έλλειψη πολιτικής βούλησης για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Ζώνης.

Τα σωματεία της Ζώνης, σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζουν ότι μέχρι σήμερα όποια ημίμετρα έχουν προωθηθεί, έγιναν κάτω από συνεχείς πιέσεις των σωματείων και του Δήμου Περάματος. "Στη διάρκεια της πολύωρης παρουσίας τους στο Δήμο Περάματος, οι τέσσερις υπουργοί - συνεχίζουν - κατά κύριο λόγο επιδίωξαν να δικαιολογήσουν την αδράνεια της κυβέρνησης, που πάνω από δυο χρόνια δεν έχει δώσει λύσεις στην κρίση που μαστίζει την περιοχή, στην παρατεταμένη ανεργία, στη συνεχή υπονόμευση λειτουργίας και συρρίκνωση της Ζώνης"!

"Η κυβέρνηση - υπογραμμίζεται - είχε διαβεβαιώσει ότι θα προχωρούσε στην εξαγγελία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής αφού είχε μελετήσει ολοκληρωμένα τα προβλήματα της Ζώνης. Αντί γι' αυτό, στις 6 Μάη στο Δήμο Περάματος διά στόματος Λαλιώτη,Διαμαντοπούλου,Σουμάκη και Πρωτόπαππα,έγιναν απαράδεκτες εκτιμήσεις για τα αίτια της κρίσης και για το εργατικό δυναμικό της Ζώνης, στο οποίο ουσιαστικά απέδωσαν την ευθύνη! Ισχυρίζονται ότι και η ναυπηγοεπισκευή στο Πέραμα είναι χαμηλής αποδοτικότητας, ότι υπάρχει αναξιοπιστία στο χρόνο παράδοσης των πλοίων, με πολύ υψηλό κόστος παραγωγής! Τέτοια και άλλα χοντροκομμένα ψέματα, περιλαμβάνει - σημειώνεται - ένα πολυσέλιδο κείμενο που άφησαν φεύγοντας από το Δημαρχείο οι 4 υπουργοί. Εύλογες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, πολύ περισσότερο όταν οι υπουργοί έφεραν στο Πέραμα, δεκάδες αργόμισθους χειροκροτητές, οι οποίοι προκαλούσαν τους άνεργους και τον κόσμο του Περάματος, δημιουργώντας επεισόδια".

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά τονίζει ότι από τη μεριά του κυβερνητικού κλιμακίου δεν έγινε καμία ουσιαστική τοποθέτηση που να προωθεί λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Ετσι, αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, θα συγκληθεί η Συντονιστική Επιτροπή για τη Ζώνη,προκειμένου να αναλυθούν οι θέσεις που διατυπώθηκαν στη συνάντηση στο Δημαρχείο Περάματος και να προγραμματιστούν περαιτέρω ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ