Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ
Το καταραμένο τρόπαιο

Η κάτοχος του Κυπελλούχων Παρί Σ. Ζ. συγκρούεται σήμερα στον τελικό με την Μπαρτσελόνα

Θα σπάσει η καταραμένη παράδοση; Σ' αυτό το ερώτημα καλούνται να δώσουν απάντηση σήμερα Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν, που συμμετέχουν στον 37ο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ (21.30 απ' ευθείας μετάδοση από το ΜΕΓΚΑ).

Η Παρί Σ. Ζ.

Η κάτοχος του τροπαίου και παλιά μας γνώριμη από τους αγώνες της με την ΑΕΚ Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και η Μπαρτσελόνα του καλύτερου παίκτη του κόσμου για το 1996 Ρονάλντο θα δώσουν σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα.

Οι Γάλλοι της Παρί θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κατάρα του τροπαίου, που θέλει την κάτοχο του τροπαίου να ξανασυμμετάσχει σε τελικό την επόμενη χρονιά και να το χάνει. Και για του λόγου το αληθές ούτε λίγο ούτε πολύ η Παρί είναι η όγδοη ομάδα που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της μετά από 12 μήνες. Οι προηγούμενες επτά (Φιορεντίνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Αντερλεχτ, Αγιαξ, Πάρμα και Αρσεναλ) δεν τα κατάφεραν. Οι Γάλλοι σήμερα ελπίζουν ότι θα σπάσουν την κακοδαιμονία του θεσμού.

Η Μπαρτσελόνα

Οικογένεια αστέρων. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ομάδα της Μπαρτσελόνα. Εκτός από τον Ρονάλντο, ονόματα όπως του Στόιτσκοφ, του Βίκτορ Μπάια, του Αμουνίκε, του Ποπέσκου, του Σέρτζι, του Φερέρ, του Φερνάντο Κόουτο προκαλούν το δέος των αντιπάλων. Πλάι τους οι Ισπανοί Σέρτζι Ναδάλ, Λουίς Ενρίκε, Αμπελάρδο, Ντελ Πένια συνθέτουν την ποδοσφαιρομηχανή των "Μπλαουγκράνα", που θα προσπαθήσουν σήμερα να κατακτήσουν το τέταρτο Κύπελλο Κυπελλούχων στην ιστορία τους. Σημαντικό μειονέκτημα οι ίντριγκες μεταξύ των βεντετών της ομάδας με τον προπονητή Μπόμπι Ρόμπσον, ο οποίος χρεώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη φετινή διπρόσωπη αγωνιστική παρουσία της Μπάρτσα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Βούλγαρου Χρίστο Στόιτσκοφ όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στον πάγκο της ομάδας τους σε διάφορα παιχνίδια: "Υπνος βαθύς".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καρέ της Μπαρτσελόνα (1997-05-15 00:00:00.0)
Καρέ της Μπαρτσελόνα (1997-05-15 00:00:00.0)
Το καταραμένο τρόπαιο (1997-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ