Τετάρτη 14 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Η μεγάλη ανατροπή

Το Περιστέρι προσγείωσε στην πραγματικότητα τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας τη νίκη στο Αλεξάνδρειο με 77 - 62

Τη νεανική της ελαφρότητα πλήρωσε η ομάδα του ΠΑΟΚ. Η νίκη στο Περιστέρι το Σάββατο της πήρε το μυαλό απ' το κεφάλι κι οι παίκτες σίγουροι για την επιτυχία τους άρχισαν υπολογισμούς για το πόσα εκατομμύρια θα εισέπρατταν σε περίπτωση πρόκρισης στην ευρωλίγκα. Η παρέα του Αγγ. Κορωνιού δεν ήθελε και πολύ να φέρει τα πάνω κάτω. Αρπαξε την ευκαιρία και πριν καταλάβουν ο Σκάιλς κι οι παίκτες του ότι οι Περιστεριώτες δεν αστειεύονται, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Δίκαια πέρα για πέρα η νίκη του Περιστερίου, που ασφαλώς θα αντιμετωπίσει τη συνέχεια με διαφορετική ψυχολογία.

Η κακή βραδιά του ΠΑΟΚ φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα. Ισως έφταιγε ότι χτες ήταν Τρίτη κι ο μήνας είχε 13. Δεν εξηγείται διαφορετικά η προχειρότητα με την οποία παρατάχτηκε στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς. Το Περιστέρι αποφασισμένο να τα παίξει όλα για όλα, έτρεξε, έβαλε την μπάλα κοντά στη ρακέτα, κυριάρχησε στα ριμπάουν, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με διαφορά 19 πόντων (22 - 41). Ο Σκάιλς ηρέμισε την ομάδα του στην επανάληψη, πήγε σε πιο λογικές επιθέσεις, ο κοιμισμένος στο Α ημίχρονο Ντεμπς θυμήθηκε ότι πληρώνεται για να σκοράρει και γύρω στο 36 διαφάνηκαν κάποιες πιθανότητες ανατροπής των ισορροπιών. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε 48 - 55, αλλά στη συνέχεια υπέκυψε φυσιολογικά στην ανωτερότητα του Περιστερίου. Το τελικό 62 - 77 γράφτηκε με πέντε λεπτά καθυστέρηση, καθώς οι παίκτες του Σάκοτα στην προσπάθεια να αποφύγουν το... λιθοβολισμό της εξέδρας, δεν είδαν ότι απέμεναν ακόμη κάποια δευτερόλεπτα.

ΠΑΟΚ: Ντεμπς 14 (1), Νικολαϊδης 4, Μπουντούρης 9 (2), Μαματζιόλας 12 (1), Μπαλογιάννης, Μπεκ, Μπόνερ 12, Ρεντζιάς 11 (1), Γιαννούλης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Κορωνιός 15 (1), Γκαγκαουδάκης 4, Μακαράς, Αλμπέρτι 2, Τσίτουμ 21 (1), Μάξεϊ 5, Γκούροβιτς 21 (3), Αποσκίτης 9 (1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ