Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΣΟΦΤΕΞ δεν είναι για τα "δόντια" του Λαμπράκη

Συνάντηση συνδικαλιστών με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Αλέκα Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη συμπαράστασή μας

Η ενημέρωση για τα προβλήματα της ΣΟΦΤΕΞ και η στήριξη του αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης, που υπονομεύεται από την πολιτική της κυβέρνησης, προκειμένου να παραδοθεί αντί πινακίου φακής στο συγκρότημα Λαμπράκη,ήταν ο στόχος της χτεσινής συνάντησης που είχε το ΔΣ του σωματείου με την Αλέκα Παπαρήγα και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Στη συνάντηση, οι συνδικαλιστές ανέπτυξαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία της επιχείρησης, που μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση, συστηματικά απαξιώνεται και σήμερα την έχουν φτάσει σε σημείο που να υπολειτουργεί.

Οπως ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Ιμπρης,δήλωσε: "Ζητήσαμε τη συμπαράσταση της κ. Παπαρήγα στον αγώνα που δίνουμε, για να διατηρήσουμε αυτή την εταιρία στη ζωή, για να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που ορισμένες συγκυρίες δημιούργησαν στην εταιρία. Είναι γνωστό ότι η ΣΟΦΤΕΞ είναι η μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία, είναι η μοναδική που παράγει χαρτιά γραφής και τυπογραφικά εκτός από τα καταναλωτικά και θα είναι έγκλημα αυτή η μεγάλη χαρτοβιομηχανία να απαξιωθεί μηχανολογικά - εμπορικά και να πεθάνει. Ζητάμε λοιπόν την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουμε για να κρατήσουμε αυτή την εταιρία σε πλήρη λειτουργία και αντίστοιχα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα τρία εργοστάσια της εταιρίας, στην Αθήνα, στο Μ. Πεύκο και στον ακριτικό νομό της Δράμας".

Στον κίνδυνο να παραδοθεί η ΣΟΦΤΕΞ στο συγκρότημα Λαμπράκη και στην ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης, αναφέρθηκε η Αλ. Παπαρήγα, που αμέσως μετά τη συνάντηση προέβη στην παρακάτω δήλωση: "Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίζουν στην αμέριστη συμπαράστασή μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιπαλέψουμε και μεις αυτή την πολιτική που οργανώνει την προγραμματισμένη φθορά και συρρίκνωση της ΣΟΦΤΕΞ, με στόχο να αφήσει ελεύθερο το πεδίο της αγοράς της ΣΟΦΤΕΞ στους ξένους ανταγωνιστές της. Το πιο σοβαρό και σημαντικό που βλέπουμε εμείς, με βάση και πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως, είναι ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η ΣΟΦΤΕΞ να παραδοθεί στον γνωστό μεγιστάνα του Τύπου, στο συγκρότημα Λαμπράκη, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της αγοράς στο χώρο του Τύπου, του δημοσιογραφικού χαρτιού και της κυκλοφορίας.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης, αλλά και τα συμφέροντα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα σήμερα όχι μόνο να κρατήσει το μερίδιο της αγοράς, αλλά έχει τη δυνατότητα και να το αυξήσει, με προϋπόθεση όμως ότι χρειάζεται ένα γενικότερο πλαίσιο στήριξης, όχι μόνο χρηματοδότησης, αλλά και προστασίας της από τις αλόγιστες εισαγωγές σε είδη που παράγει η ΣΟΦΤΕΞ. Είδη καλής ποιότητας, χαμηλών τιμών, που κατά τη γνώμη μας την κάνουν και είναι ανταγωνιστική επιχείρηση. Υπονομεύεται σήμερα με την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης αυτή η ανταγωνιστικότητα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΣΟΦΤΕΞ δεν είναι για τα "δόντια" του Λαμπράκη (1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ