Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΪΔΑ ΓΚΕΒΑΡΑ
Να ενωθούμε για να πετύχουμε

Ο χαιρετισμός της κόρης του θρυλικού επαναστάτη

Ιδιαίτερη συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η εμφάνιση στο βήμα της Πανευρωπαϊκής Διάσκεψης της Αλέιδα Γκεβάρα Μαρτς,κόρης του θρυλικού επαναστάτη Τσε,η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

"Είμαι κόρη ενός λαού και μιας χώρας, είπε, που εδώ και 30 χρόνια υφίσταται ένα σκληρό αποκλεισμό.Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω συνεχώς τις λέξεις ειρήνη, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Σήμερα ο αγώνας για την ειρήνη είναι κάτι από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Οταν βλέπουμε τριγύρω μας πόσοι άνθρωποι και λαοί ολόκληροι, που πριν λίγα χρόνια ζούσαν σε ειρήνη και αρμονία, σήμερα αλληλοσκοτώνονται για μια σειρά ζητήματα με αφορμές θρησκευτικές ή με οποιεσδήποτε άλλες. Πιστεύω ότι η δουλιά που κάνετε εσείς και η δουλιά που κάνουμε εμείς είναι σήμερα πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά".

Η κόρη του μεγάλου επαναστάτη συνέχισε: "Αυτές τις τελευταίες μέρες είχα την ευκαιρία να μιλήσω με την πρόεδρο των γυναικών του λαού της Σαχάρας, ένα λαό ηρωικό που χρειάζεται την αλληλεγγύη μας και την υποστήριξή μας. Μόλις ήρθα σήμερα από την Κύπρο. Για μένα ήταν πολύ οδυνηρό που είδα την "πράσινη γραμμή" και είναι τρομερό σήμερα, στα τέλη του 20ού αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι αλαζόνες που να θέλουν να χωρίζουν τους λαούς. Οι κυβερνήσεις, όπως, π.χ., η αγγλική κυβέρνηση, σε μια ανεξάρτητη χώρα διατηρούν στρατιωτικές βάσεις. Πιστεύω ότι ο αγώνας είναι δύσκολος, θα είναι μακρόχρονος, αλλά πολύ σημαντικός. Είναι απόλυτη ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι λαϊκές δυνάμεις, να ενωθούμε όλοι οι λαοί για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο. Να αγωνιστούμε για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, όπου ο άνθρωπος θα είναι ικανός να αγαπάει και να ζει με αξιοπρέπεια.Ως παιδίατρος που είμαι, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας προσφέρω και εγώ τις δικές μου δυνάμεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ