Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 1,25 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 350 δισ. δρχ.) σύναψε το δημόσιο με επενδυτές του εξωτερικού. Σκοπός του νέου δανείου είναι η αποπληρωμή παλαιότερων δανείων των ετών 1994 και 1995. Η διάρκειά του είναι 5 χρόνια και το επιτόκιο καθορίστηκε σε LIBOR (κυμαινόμενο διατραπεζικό της αγοράς του Λονδίνου) συν 0,25 της μονάδας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνολικά κέρδη συνολικού ύψους 7 δισ. δρχ. (αύξηση 32%) παρουσίασαν οι ισολογισμοί της EUROBANK και της INTERBANK για τη χρήση 1996. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δυο τραπεζών, το σύνολο του ενεργητικού υπερβαίνει τα 620 δισ. δρχ., το σύνολο των καταθέσεων ανέρχεται στα 400 δισ. δρχ. περίπου, των χορηγήσεων στα 190 δισ. δρχ. ενώ το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων ανέρχεται στα 45 δισ. δρχ. Μετά την εξαγορά της INTERBANK από την EUROBANK, από τον Ιούλη αναμένεται να προστεθούν στο δίκτυο του ομίλου 5 νέα καταστήματα της πρόσφατα εξαγορασθείσας CREDIT LYONAIS. Μετά από αυτά, η νέα EUROBANK αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα στην Ελλάδα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Αύξηση πωλήσεων κατά 32,2%στα 2,1 δισ. δρχ. και κερδών κατά 10,5% (422 εκατ. δρχ.), πέτυχε για το 1996 η εταιρία χημικών προϊόντων "ΕΣΧΑ", σύμφωνα με τον ισολογισμό που ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων. Το μέρισμα που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 50 δρχ. ανά μετοχή, ενώ, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣ, Απ. Κάλλιος, το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους ο τζίρος είναι αυξημένος κατά 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της τεχνικής εταιρίας "ΕΤΑΝΕ" στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου, ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εταιρία θα αντλήσει από την εισαγωγή της περίπου 750 - 800 εκατ. δρχ. και θα εκδώσει 400.000 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 100 δρχ. η καθεμιά, ενώ 20.000 μετοχές θα καλυφθούν με ιδιωτική τοποθέτηση σε τιμή διάθεσης που θα καθοριστεί εντός των προσεχών ημερών. Τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την αγορά νέου παραγωγικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρίας, ώστε να διευρυνθούν οι δυνατότητες ανάληψης και χρηματοδότησης τεχνικών έργων και μερικής αποπληρωμής δανείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ